Go to the content

Unix-Solutions opent gloednieuw datacenter in Leuven

11 October 2018

Unix-Solutions opende in september officieel de deuren van zijn tweede datacenter in het researchpark van Haasrode, bij Leuven. De nieuwe locatie verhoogt de servicecapaciteit van de hostingspecialist met 80 procent.

https://www.leuvenmindgate.be/files/Unix-Solutions-6299-WEB.jpg

Het datacenter in Leuven is een aanvulling op het eerste datacenter in Zaventem, dat vandaag onderdak biedt aan 182 serverracks. De nieuwe locatie heeft een oppervlakte van 305 vierkantemeter en voegt onmiddellijk 72 racks extra racks toe, met een mogelijkheid om die capaciteit nog te verdubbelen.

Unix-Solutions koos voor Leuven vanwege de centrale ligging en een goede verbinding vanuit Limburg, om in het bijzonder ook het oosten van België te bedienen. Daarnaast speelde ook de groeiende aanwezigheid van technologische kmo’s en start-ups in de regio een rol, omdat die nu eenmaal een veilige plaats nodig hebben om hun data conform de GDPR te bewaren.

Klanten kunnen zowel hun eigen hardware op de locaties installeren of alles aan Unix-Solutions uitbesteden. Om 24/7 beschikbaarheid te garanderen werd de stroomvoorziening ontdubbeld en worden de glasvezelleidingen langs verschillende zijden het datacenter binnen geleid, zodat kabelbreuken geen probleem mogen zijn. Het nieuwe datacenter geniet van het ISO 27001 Information Security Management Systems-certificaat voor databeveiliging.

Naast serverruimte biedt Unix-Solutions ook andere diensten zolas domeinnamen, webhosting, mailhosting, SSL-certificaten, online back-up, virtual private servers, dedicated servers, colocation en IT-housing. Op die manier kan het bedrijf een totaaloplossing aan zijn klanten aanbieden, zonder beroep te moeten doen op extra tussenpersonen.


https://www.leuvenmindgate.be/files/Unix-Solutions-160-WEB.jpg

Related News

How can we help?

The Leuven MindGate team is at your disposal for any questions about the Leuven Innovation Region. Do you want to invest, work or study in the region? We can help you find your way.

We also facilitate collaboration and innovation between companies, knowledge institutes and government within the Leuven Innovation Region, and we are happy to guide any of these stakeholders towards innovation.