Go to the content

Leuven MindGate in een notendop

Op deze samenvattende Nederlandstalige pagina vind je alle informatie over wie Leuven MindGate is en wat we doen.

Wie is Leuven MindGate?

Leuven MindGate is een ledenorganisatie die de internationale voortrekkersrol van de Leuvense Innovatieregio op het vlak van gezondheid, hightech en creativiteit in de verf zet.

We willen investeerders, talent en bedrijven aantrekken om zich in de Leuven Innovation Region te vestigen. Dat doen we door te communiceren over de sterktes van de regio.

Tegelijk willen we het lokale ecosysteem zelf versterken door netwerk-evenementen te organiseren en samenwerkingsinitiatieven op te zetten.

We verwelkomen alle organisaties die onze missie en doelstellingen ondersteunen om zich bij ons netwerk aan te sluiten. In 2023 telt de Leuvense MindGate gemeenschap bijna 400 lidorganisaties die onze missie en doelstellingen onderschrijven.

┬ę UZ Leuven

Wat is de Leuven Innovation Region?

Dankzij de innovatieve expertise in de regio en de nauwe samenwerking tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen is de Leuvense Innovatieregio een van de meest spraakmakende regio's ter wereld voor Health (gezondheid), High Tech (spitstechnologie) en Creativity (creativiteit).

Leuven MindGate faciliteert en versterkt deze samenwerking.

De Leuven Innovation Region is een toonaangevende regio voor de oprichting van start-ups, onderzoekscentra en talrijke toepassingen op het gebied van gezondheid en klimaat.

Gecombineerd met een uitstekend onderwijssysteem en een hoog niveau van medische zorg, heeft de Leuven Innovation Region alle ingredi├źnten om een geweldige plek te zijn om in te investeren, te studeren, te werken en te wonen.

Dat is ook de reden waarom Leuven werd uitgeroepen tot "Europese hoofdstad van innovatie 2020".

De Leuvense 'iCapital Shows'

Leuven mocht zich in 2020-2021 de Europese Innovatiehoofdstad noemen. Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Samen met Leuvenaar Jimmy Dewit, beter bekend van Discobar Galaxie en Belpop Bonanza, gingen we op zoek naar de strafste innovaties in onze stad tijdens het and& festival.

Aan de hand van vier thematische, online TV shows (#gezond #klimaatneutraal #inbeweging en #iedereenmee) zorgden we voor heel wat gespreksstof met de nodige dosis humor.

De shows werden live uitgezonden vanuit Het Depot en gratis gestreamd op een gloednieuw interactief platform dat speciaal voor and& ontwikkeld werd.

Waarom is de rest van deze website in het Engels?

Aangezien Leuven MindGate als doelstelling heeft om de sterktes van onze stad en regio internationaal kenbaar te maken, moet het ook een internationaal doelpubliek aanspreken. Een groot deel van de website is ook gewijd aan het wegwijs maken van dit doelpubliek.

Met bijna 200 verschillende nationaliteiten heeft Leuven, en bij uitbreiding de regio, een uitgesproken internationaal karakter. Daarom werd er gekozen om de communicatie hoofdzakelijk in het Engels te voeren.

How can we help?

The Leuven MindGate team is at your disposal for any questions about the Leuven Innovation Region. Do you want to invest, work or study in the region? We can help you find your way.

We also facilitate collaboration and innovation between companies, knowledge institutes and government within the Leuven Innovation Region, and we are happy to guide any of these stakeholders towards innovation.