Maakbar Leuven van start op 1 april

18/02/2019

Leuven heeft kennis, creativiteit en goesting om voorop te lopen met de creatie van een deelplatform voor een toekomstgerichte hersteleconomie. Het Repairplatform ‘MAAKBAAR LEUVEN’ ondersteunt een beweging van burgers die het slim herstellen van kapotte spullen als een bijdrage zien tot een slimme en circulaire stad. Op 1 april gaat de 'Maakbar' officieel open in de Tiensestraat 226 te Leuven.

Het wordt een experimenteerlabo en ontmoetingsplaats van leren herstellen, meer delen, hergebruiken, doorverwijzen naar professionele herstellers en dus steeds minder weggooien. 

Vanaf 1 april kan je bij de Maakbar terecht voor:

  • een uitleendienst van gereedschappen om te herstellen
  • een atelierruimte om zelf of met advies te herstellen en te upcyclen
  • een loket dat doorverwijst naar bestaande herstel- en deelinitiatieven
  • workshops om te leren herstellen en upcyclen

Meer herstellen, fiksen, repareren, combineren, delen en hergebruiken. Meer samenwerken. Meer plezier. Meer creativiteit. In het nieuwe repair-platform Maakbaar Leuven steken we de koppen en handen bij elkaar!

De organisaties, bedrijven en individuen die het Charter van MAAKBAAR LEUVEN onderschrijven, willen kennis, kunde en infrastructuur bundelen om meer en betere hersteloplossingen mogelijk te maken. Zij zien de uitbouw van een toekomstgerichte hersteleconomie als een hefboom naar beter productontwerp en meer lokale productie. MAAKBAAR LEUVEN streeft die visie na met nieuwe combinaties van sociale economie en reguliere economie, vrijwilligerswerk en professioneel werk, diensten en design, sociale innovatie en high-tech.

Contact: info@maakbaarleuven.be  Partners die zich nu al scharen achter dit initiatief: Act4Change, Atelier Berlijn, AtopiaBBLBeweging.Net Vlaams Brabant, Bold BrandersCentrum Economische OngehoorzaamheidClimaxiDe MaekerijEcoTipsEcowerfFablabFebeCoopKVLV Vlaams BrabantKringwinkel HagelandKringwinkel ViTesKU LeuvenLeuven 2030Leuven MindgateNetwerk Bewust VerbruikenRuimtevaartOikosRepair Café LeuvenReUsedRISORVO SocietySatéVeloVizoogVormingplus Oost Brabant en Wonen en Werken.