Go to the content

Hogeschool UCLL trapt inschrijvingen academiejaar af

17 August 2018

De eerste inschrijver bij UCLL kwam wel van erg ver. Giancarlos Pierre Castro Aspillaga uit Peru wandelde deze ochtend binnen op Campus Proximus in Heverlee en schreef zich in voor de opleiding Sociale Readaptatiewetenschappen (SRW). Hij werd meteen verwelkomd door algemeen directeur Marc Vandewalle, die hem een goodie bag van UCLL overhandigde. De hogeschool startte vandaag met de inschrijvingen voor al haar campussen in Vlaams-Brabant.

https://www.leuvenmindgate.be/files/29132606987_60781704cc_z.jpg

Nieuwe start als jeugdprofessional

De eerste nieuwe UCLL-student van het academiejaar 2018-2019 verblijft sinds 2014 in ons land. In zijn thuisland vatte hij reeds studies Psychologie aan, maar de liefde bracht hem naar België. Ondertussen getrouwd en na vier jaar lessen Nederlands, besloot de 25-jarige om Sociale Readaptatiewetenschappen te gaan studeren op Campus Sociale School van UCLL. Geen Psychologie dus. Giancarlos: “Ik ben al een paar jaar leider voor kinderen met een beperking bij de scouts. Het contact met die kinderen stuurde me in de richting van SRW. Omwille van hen, besloot ik om jeugdprofessional te worden. Het is me op het lijf geschreven en ik kan niet wachten om te starten!”

Rustig

De hogeschool werkt al jaren met online voorinschrijvingen en laat elke nieuwe student een afspraak maken. Dat zorgt voor vlotte inschrijvingen en weinig wachttijd. Marc Vandewalle, algemeen directeur: “Zo kan de inschrijving rustig verlopen en heeft elke nieuwe student tijdens de inschrijving op de campus zelf de tijd om nog inhoudelijke vragen te stellen.” Daarvoor kunnen ze meteen terecht bij de jobstudenten die deel uitmaken van het inschrijvingsteam. “Zo’n eerste inschrijvingsdag is altijd een bijzonder moment voor ons team, maar ook voor de nieuwe studenten. Op zo’n moment is dat persoonlijke contact met een medestudent erg waardevol.“

Centrale inschrijvingen

De centrale inschrijvingen op Campus Proximus in Heverlee duren een maand. Het inschrijvingsteam trekt ook twee dagen naar Campus Clenardus in Diest. Eens het academiejaar gestart is, kunnen nieuwe studenten zich nog inschrijven op de campus waar ze hun opleiding volgen in Diest, Heverlee of Leuven. De inschrijvingen voor de Limburgse campussen gingen in juni al van start.


(bron: Hogeschool UCLL, 17/08/18)


Related News

How can we help?

The Leuven MindGate team is at your disposal for any questions about the Leuven Innovation Region. Do you want to invest, work or study in the region? We can help you find your way.

We also facilitate collaboration and innovation between companies, knowledge institutes and government within the Leuven Innovation Region, and we are happy to guide any of these stakeholders towards innovation.