Go to the content

Scouting 4.0 - Smart Logistics

May 23, 2023
09:30 - 17:00

1.000 euro (excl. btw) voor het hele traject


Deze prijs is mogelijk dankzij de financiële steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen via het programma ‘Samen voor sterk ondernemen’.

Je hoorde vast al iets over de vierde industriële revolutie. Volgens de theorie helpen AI, robotica, connectiviteit en datagebruik voor een transformatie die je productieproces en logistiek naar het next level brengen.

Klinkt mooi, toch? Maar hoe werkt dat in de praktijk? Hoe pak je zo'n omslag aan en waar begin je juist? Jij zit misschien nog met andere vragen?

Via het lerend netwerk Scouting 4.0 kijk je binnen bij ondernemingen die hier al ver(der) gevorderd in zijn. Bij de gastbedrijven krijg je uitleg over processen, opzet en valkuilen, met focus op logistiek.

Theorie, praktijk en netwerking, dat is Scouting 4.0 - Smart logistics!

Duidelijke focus: transformatie

De rode draad doorheen dit traject is 'transformatie'. Hoewel alle bedrijven op hun eigen manier excelleren op vlak van creativiteit en innovatie, ondergingen ze allemaal een transformatieproces. Het is bekend dat industrie 4.0 naast voordelen ook heel wat vraagstukken en uitdagingen met zich meebrengt. Door de gastbedrijven uitvoerig aan het woord te laten, willen we de koudwatervrees hieromtrent wegnemen en je wapenen met praktische kennis. Bij elk bezoek krijg je een interactieve rondleiding en uitleg over de verschillende processen, de opzet en valkuilen. Zo koppelen we de praktijk aan de theorie. Na de rondleiding is er de mogelijkheid om te netwerken en te genieten van een hapje en drankje.

Inhoud van de sessies

Elke sessie ben je te gast bij een andere onderneming die uitblinkt in innovatieve en slimme logistieke processen. Zij delen hun best practices en valkuilen met jou zodat jij met een voorsprong zelf aan de slag kunt gaan!

Organiser

Voka ‑ Kamer van Koophandel Vlaams‑Brabant

VOKA

Related Events

How can we help?

The Leuven MindGate team is at your disposal for any questions about the Leuven Innovation Region. Do you want to invest, work or study in the region? We can help you find your way.

We also facilitate collaboration and innovation between companies, knowledge institutes and government within the Leuven Innovation Region, and we are happy to guide any of these stakeholders towards innovation.