Go to the content

BrightMinds Netwerkevent ft. Jan Verlinden (Ritchie) and Danny Lein (Twipe)

Sep 10, 2024
18:30 - 22:30
Brightspace Leuven
Interleuvenlaan 74
3001 Leuven
Show directions

Gratis

Brightspace nodigt je uit voor een sprankelende en gezellige avond vol inspiratie en verbinding. Ontmoet tijdens deze avond professionals en ondernemers tijdens een bruisend netwerkevenement, waar je kunt genieten van inspirerende keynote speeches van Jan Verlinden (Ritchie, Traditional Belgian Lemonade) en Danny Lein (Twipe, digital publishing). Laat je meeslepen door hun boeiende verhalen en leer van hun ervaringen in zowel traditioneel als digitaal ondernemerschap. Geniet van heerlijke hapjes en drankjes terwijl je nieuwe verbindingen legt en bestaande relaties verdiept. Deze avond belooft een onvergetelijke mix te worden van inspiratie, netwerken en gezelligheid!

Agenda:

• 18.30 - 19.00 uur: Verwelkoming met een drankje

• 19.00 - 19.45 uur: Keynote Speech door Jan Verlinden (Ritchie)

• 19.45 - 20.15 uur: Netwerkmoment

• 20:15 - 21.00 uur: Keynote speech door Danny Lein (Twipe)

• 21.00 - 22.30 uur: Netwerkmoment met drankjes en hapjes

Het Ritchie-verhaal : Na 22 jaar nam Jan Verlinden de beslissing om zijn baan en internationale carrière als marketeer op te zeggen. Nadat hij in zes verschillende landen op drie continenten had gewoond en gewerkt, keerde hij eind 2017 terug naar zijn roots: de brouwerij van zijn ouders in Vlaams-Brabant, België, waar hij Ritchie opnieuw lanceerde, een traditionele Belgische limonade gebaseerd op een oud familierecept.

Jan zal het verhaal presenteren van de doorstart van Ritchie: de ambitie om zijn favoriete frisdrank op een van 's werelds meest competitieve markten te lanceren. Jan deelt de moeilijke beslissingen die hij moest nemen en de uitdagingen om Ritchie scherp te positioneren met een beperkt budget. Dankzij zijn netwerk slaagt hij erin het merk onder de aandacht te brengen door middel van productplaatsing in succesvolle tv-programma’s als The Masked Singer, Het Huis en De Slimste Mens.

In zijn presentatie legt hij uit waarom het hebben van een verhaal zo belangrijk is bij het lanceren van je merk, het belang van merkbekendheid bij de groei van je merk en hoe je als kleine speler merkbekendheid kunt genereren.

Het Twipe verhaal: Danny Lein is een ondernemer en business builder met een brede expertise in media en digitale technologieën. Hij begon zijn carrière bij P&G. Na een INSEAD MBA werkte hij 3 jaar bij McKinsey & Company. In 1999 was hij mede-oprichter van Venturebay, de eerste internet startup studio in België die 2 bedrijven lanceerde, Register.be en MobileWeb.be.

Na het succesvol beëindigen van deze 2 ondernemingen, richtte hij in 2011 Twipe op met als missie een van 's werelds toonaangevende platforms voor nieuwsbetrokkenheid te worden. Hij is gepassioneerd door journalistiek, innovatie, lean startup, artificiële intelligentie en high performance teams.

Organiser

Brightspace

Brightspace

Related Events

How can we help?

The Leuven MindGate team is at your disposal for any questions about the Leuven Innovation Region. Do you want to invest, work or study in the region? We can help you find your way.

We also facilitate collaboration and innovation between companies, knowledge institutes and government within the Leuven Innovation Region, and we are happy to guide any of these stakeholders towards innovation.