Go to the content

Ledenevent - Presentin(g) the future

Ledenevent
Jun 22, 2022
16:45 - 22:00
Abdij van Park 7 - 3001 Leuven
(Parkeren op Philipssite - geen parking mogelijk aan Abdij zelf)
Show directions

Gratis ledenevent op uitnodiging

Where history meets innovation

Op woensdag 22 juni organiseert Leuven MindGate haar halfjaarlijkse ledenevent, op een unieke locatie en met een uniek concept. In de Abdij Van Park combineren we geschiedenis met innovatie.

Verschillende historische ruimtes vormen het decor van het ledenevent. Tegelijkertijd geven meerdere bedrijven uit de Leuven Innovation Region een demo over een recente innovatie, kruisbestuivend tussen Health, High-Tech en Creativity.

© Cedric Verhelst

Wat kan je verwachten?


16u45
- We verwelkomen je graag aan de voet van de Abdij, in de oude tiendenschuur. Een ideale locatie om de prachtige omgeving in je op te nemen met een hapje en een drankje. Je wordt verwelkomd met muziek van de Vredesbeiaard, gespeeld door beiaardier Luc Rombouts vanaf 16u30.

17u30 - Een muzikale verrassing opent het event in de historische Sint-Jan-de-Evangelistkerk van de Abdij. Burgemeester Mohamed Ridouani, voorzitter Jos Clijsters en directeur Jan Paesen verwelkomen jullie kort.

18u00 - 9 bedrijven uit de Leuven Innovation Region hebben hun coolste en spraakmakendste demo's (van 2022) meegebracht. Je kon 2 demo's kiezen, verdeeld over de historische ruimtes in de Abdij. Alle demo's zijn volzet. Je kan je hier niet meer voor inschrijven.

19u00 - We verzamelen opnieuw aan de tiendenschuur, waar lekkere hapjes en drankjes de netwerking bevorderen. De stemgerechtigden voor de Algemene Vergadering doen eerst nog hun stem-plicht.

22u00 - Afsluiting

Hoe schrijf je in? 3 opties!

- Je hebt een persoonlijke e-mail gekregen (check zeker ook je spam-inbox). Is dat het geval? Schrijf je in via de persoonlijke uitnodiging, die is op maat gemaakt voor jou.

- Sta je niet in onze database? Dan kan je je inschrijven via e-mail als je werkt bij een van de Leuven MindGate-leden. Geef ineens je 2 favoriete demo's door via events@leuvenmindgate.be.

- Is je organisatie (nog) geen lid? Word nu lid van Leuven MindGate en je mag automatisch naar het gratis ledenevent komen!

Alle demo's zijn volzet


Innovators uit de Leuven Innovation Region hebben hun coolste en spraakmakendste demo's meegebracht om te tonen op het ledenevent.

Verdeeld over diverse historische ruimtes in de Abdij maken ze de link tussen geschiedenis en innovatie.

Wegens groot succes zijn alle demo's ondertussen volzet.

AE - Human assisted automation

AE helpt organisaties o.m. manuele, repetitieve taken te automatiseren, ook voor zeer complexe processen.

Die zogenaamde 'human assisted automation' wordt toegelicht tijdens een interactieve sessie waarin de artificiële intelligentie van adore4customs de strijd aangaat met enkele vrijwillige bezoekersteams.

Hier zoomen we in op hoe AI een administratieproces kan vereenvoudigen - heel specifiek bij bij de aanvraag voor douaneformulieren - maar deze toepassing heeft enorm veel potentieel voor alle sectoren waar een efficiëntieslag noodzakelijk is.

Boerenbond & KU Leuven - Agrivoltaics oogst stroom én peren

Om een extra impuls te geven aan de productie van hernieuwbare energie in Vlaanderen, ligt er een groot potentieel bij de landbouw.

Boerenbond en KU Leuven startten daarom een agrivoltaics-pilootproject in Bierbeek. Er werden zonnepanelen geïnstalleerd boven perenbomen. Met deze proefopstelling kan worden nagegaan hoe op de velden gewassen kunnen geteeld worden, energie kan worden opgewekt én de peren beter kunnen worden beschermd tegen zonnebrand of vorst.

Er wordt een demo-agrivoltaics-opstelling opgezet binnen de muren van de Abdij Van Park.

Custom8 - Een slim en ergonomisch aanpasbaar bed

Custom8, een spin-off van KU Leuven, ontwierp een volledig nieuw slaapsysteem met 7 onafhankelijke zones die ingesteld worden in functie van je lichaam en slaaphouding met een app. Het bed kan de zones afzonderlijk van bijzonder hard tot zeer zacht instellen en dit terwijl je op het bed ligt.

Dit bed biedt voor elk lichaam een ergonomisch correcte ondersteuning en zorgt ervoor dat je niet langer voor complexe keuzes staat bij de aankoop van een nieuw bed.

Het bed wordt gedemonstreerd in de slaapplaats van de norbertijnen.

Frascati Symphonic - AI in klassieke muziek

Klassieke muziek is modern. Het lijkt een contradictio in terminis, maar bij Frascati is het dit allerminst. Aan de hand van Articifial Intelligence en Visual Reality maken ze hun concerten aantrekkelijker én toegankelijker voor een breder publiek. Door middel van camera’s en artificiële intelligentie wordt de emotionele beleving van het publiek in kaart gebracht, in samenwerking met Brainjar van Cronos Leuven.

Daarnaast wil Frascati ook jongeren laten kennismaken met de schoonheid van klassieke muziek en werken ze drempelverlagende programma’s uit.

GIM - Geo Digital Twin in 6D

GIM gebruikt geodata die de dynamieken in onze samenleving reflecteren. Niet meer op papier - zoals in de middeleeuwen - maar op een innovatieve manier aan de hand van een Geo Digital Twin: een virtuele kopie van de fysieke werkelijkheid die ons toelaat de reële wereld beter te begrijpen.

Op 22 juni toont GIM hoe we met zo'n Geo Digital Twin gebeurtenissen op het terrein modelleren en de effecten hiervan op de omgeving in kaart brengen in 5 - of zelfs 6 - dimensies.

KU Leuven - Digitaliseren middeleeuwse objecten

Eeuwenoude middeleeuwse manuscripten, koningszegels van Keizer Karel of tekeningen van Pieter Bruegel de Oude: zowel met gestandaardiseerde als met geavanceerde beeldvormingstechnieken digitaliseert, onderzoekt en ontsluit de KU Leuven deze waardevolle objecten in hoge resolutie.

Eén van de gebruikte technologieën is de 'Multispectral Portable Light Dome', die voor u zal worden toegelicht. Met groot succes werd deze technologie intussen wereldwijd toegepast, zoals in de KBR, museum Plantin-Moretus (UNESCO World Heritage), het Metropolitan in New York, of het British Museum in Londen.

Tijdens het ledenevent kan u een live demo hiervan bekijken.

PiliPili Games - Gamified HR Solutions

Pilipili Games ontwikkelde de afgelopen twee jaar hun eigen innovatieve Gamified HR solutions, genaamd PARODy. Deze reeks van serious games spelen in op de noden van HR als strategie in innoverende bedrijven: van application en recruitment tot werking van team en bedrijf.

Tijdens deze demo ontdek je enkele voorbeelden van deze Gamified HR solutions. Deze games kunnen dan ingezet worden voor talent acquisition, matchmaking met team (teamoptimalisatie) en candidate investment.

Sentigrate - AI-fiets brengt fietspaden in kaart

BAIcycle gaat dankzij “de fietsende burgers” het comfort (inrichting, staat, gebruiksgemak) en de verkeersveiligheid van de Vlaamse fietspaden in kaart brengen.

Smartphonedata, elektrische fiets‐data & data van extra sensoren zoals een accelerometer worden op een slimme manier gecombineerd.

Deze datastroom voedt een AI detectie- en classificatiealgoritme dat het Vlaamse fietsnetwerk automatisch in kaart brengt.

De fiets zal binnen Abdij Van Park een demonstratie geven van z'n kunnen.

UCLL - VR helpt zelfmoorden te voorkomen

Hogeschool UCLL en het Vlaams Expertisecentrum voor Suïcidepreventie zorgen ervoor dat (toekomstige) hulpverleners via een VR-bril kunnen oefenen in het voorkomen van zelfmoorden.

Via de virtuele realiteit wordt een 'echt' scenario nagebootst. De applicatie biedt een training in het detecteren van suicidale ideatie én het voeren van het gesprek over het thema ‘zelfdoding’. Een perfecte oefening, maar zonder eventuele (nare) gevolgen!

Tijdens deze demo worden aspecten als detectie, gespreksvoering, opstarten van interventies, nazorg en follow-up gedemonstreerd en ingeoefend.

Organiser

Ben jij (of jouw bedrijf) lid maar heb je per ongeluk geen uitnodiging ontvangen via e-mail? Stuur gerust een mailtje naar events@leuvenmindgate.be!
De praktische gegevens zullen u daags voor het ledenevent worden gemaild. Het ledenevent zal doorgaan in het Nederlands.
Opnames
Er zullen gedurende het event audiovisuele opnames gemaakt worden. Deze opnames zullen gebruikt worden om verslag uit te brengen op onze website en social media.Related Events

How can we help?

The Leuven MindGate team is at your disposal for any questions about the Leuven Innovation Region. Do you want to invest, work or study in the region? We can help you find your way.

We also facilitate collaboration and innovation between companies, knowledge institutes and government within the Leuven Innovation Region, and we are happy to guide any of these stakeholders towards innovation.