Go to the content

VOLZET >> Zomer-ledenevent - 'A night at the Abbey'

Ledenevent
Jun 20, 2024
17:00 - 22:30
Abdij Keizersberg - Mechelsestraat 202 - 3000 Leuven
Show directions

Gratis ledenevent op uitnodiging

Waar 'creativity' en 'technology' elkaar de hand reiken...


Op donderdag 20 juni organiseert Leuven MindGate haar zomer-ledenevent, op een unieke locatie en met een uniek concept. In de Abdij Keizersberg combineren we 'creativity' met 'technology'.

Verschillende historische ruimtes vormen het decor van het ledenevent. Tegelijkertijd geven meerdere bedrijven uit de Leuven Innovation Region een demo waar kruisbestuiving centraal staat. Want Leuven is niet enkel nanotechnologie en hardware, maar ook een broeihaard van creativity en cultuur!


Wat kan je verwachten?


17u00
- We verwelkomen je graag in de Abdij met een hapje en een drankje.

18u10 - Voorzitter Jos Clijsters en directeur Jan Paesen verwelkomen jullie en geven een kort overzicht van de Leuven MindGate-activiteiten.

18u40 - Een ambassadeur van de werkgroep Leuven Culturele Hoofdstad 2030 licht hun aanvraagdossier toe.

19u00 - Je mag twee demo's van twee bedrijven zelf kiezen. Welke organisatie die creativiteit en technologie combineert, spreekt je het meest aan?

20u15 - Algemene Vergadering, onder leiding van Mohamed Ridouani (voorzitter AV)

20u30 - Walking dinner

22u30 - Einde

Alle demo's + de AV zijn intussen volzet!

Innovators uit de Leuven Innovation Region hebben hun coolste en spraakmakendste demo's meegebracht om te tonen op het ledenevent.

Verdeeld over diverse historische ruimtes in de Abdij maken ze de link tussen 'creativity' en 'technology'. Alle demo's zijn intussen volzet. Ook de Algemene Vergadering en het walking dinner zijn uitverkocht.

VOLZET >>> De chinezen - Podwalken is de nieuwe manier van wandelen

Hoe kunnen podwalks een nieuwe dimensie geven aan het vertellen van verhalen en het ontdekken van erfgoed? Met behulp van geofencing en GPS worden audiofragmenten automatisch afgespeeld terwijl je langs locaties wandelt. Deze innovatieve benadering combineert de kracht van storytelling met de rijke geschiedenis van de omgeving.

Productiehuis De chinezen laat zien hoe podwalks een unieke manier bieden om verhalen te vertellen en geschiedenis tot leven te brengen, onder meer dankzij het wandelprogramma 'De Lage Landen'. Ze gebruiken hun expertise in storytelling om boeiende en meeslepende content te creëren, die zowel educatief als inspirerend is.

VOLZET >>> Beethoven27 - Meet & Greet met een hologram van Beethoven

Meet & greet Beethoven, een levensgroot hologram dat verrijst in onze Holobox. Vanaf 2025 reist de Holobox mee door Europa met het Beethovenorkest van Jan Caeyers, maar je kan hem nu al spotten op ons ledenevent!

Dit tech-meets-creative-meets-culture-project is in volle ontwikkeling en is in de kern tot stand gekomen door het actieve netwerk van Leuven MindGate. Beethoven27 is een ambitieus project van Beethovenbiograaf en dirigent Jan Caeyers. Zij slaan de handen in elkaar met OG Studio, een full stack, gedurfde Web3 studio. Beiden zijn van Leuvense bodem, maar het doel is om met de Beethoven Holobox een internationaal én innovatief statement te maken in de cultuurwereld. Beethoven was an innovator, so we’ll bring him back with innovation.

VOLZET >>> Archipelago - De balans tussen duurzaamheid en architectuur

Archipelago is een Europees architectuurbureau gevestigd in Leuven, Brussel, Barcelona en Parijs met een portfolio van internationale projecten, ondersteund door een betrokken team van 130 architecten, ingenieurs, stedenbouwkundigen, onderzoekers en meer.

Dankzij hun specifieke ontwerpaanpak - met een grondig vooronderzoek - benaderen ze duurzaamheid en architectuur op hun eigen typische manier. Op ons ledenevent zal onderzoeker Peter-Willem Vermeersch enkele case studies toelichten. Daarnaast zoomen ze ook in op hun lopende projecten in centrum Leuven. Dankzij software-simulaties zullen ze tonen waar de balans ligt tussen energie, beleving, betaalbaarheid en architecturale kwaliteit.

VOLZET >>> Formando - 3D printing voor industrie, architectuur en kunst

Formando is een 3D-printing studio met een portfolio van de meest uiteenlopende projecten. Tijdens de demo tonen ze vele voorbeelden, zowel fysiek als digitaal. Zo heeft Formando recent de awards gemaakt voor Humo’s Rock Rally, een maquette van het energie-eiland in de Noordzee en beursdemo’s voor Nitto. Ze ontwerpen en maken inbouwdozen voor videofoon-installateurs, en maken mallen om kartonnen verpakkingen rond te plooien.

Je kan het zo gek niet bedenken of het kan geprint worden in 3D. Daarom zal Formando ook toelichten hoe de processen werken tijdens zo'n 3D-printing en welke technieken en technologie er komt bij kijken om een creatief idee om te zetten in een tastbaar object.

VOLZET >>> In The Pocket - Een stap terug voor AI

Het staat vast dat AI een grote impact heeft - en zal blijven hebben - op onze maatschappij. Niemand wil de boot missen: dat heeft geleid tot een wildgroei van AI-producten en chatfuncties.

Tijdens deze demo willen we graag een stap terug doen. We willen nadenken en tonen hoe we praktisch kunnen werken met generatieve AI-technologie en de nieuwste golf van AI-mogelijkheden. In het bijzonder kijken we hoe we met de modellen kunnen interageren en niet alleen chat kunnen gebruiken om de meeste waarde uit AI-technologie te halen.

Dit doen we aan de hand van enkele showcases die de grens tussen de fysieke en virtuele wereld doen vervagen.

VOLZET >>> Labora - Achter de schermen van de abdij

Labora ontplooit samen met de communauteit van abdij Keizersberg maatschappelijke en economische initiatieven in en rond de abdij die passen in de mensvisie en gedachtegoed dat de abdij wil uitstralen.

Labora baat sinds 2019 de site uit van de Keizersberg. Het is een ontmoetingsplek voor freelancers, ondernemers en kunstenaars. Maar er zijn ook studentenkoten op de site!

Tijdens een rondleiding krijg je een blik achter de schermen van de abdij die in 1899 werd gesticht door de Benedictijnen.

VOLZET >>> UCLL - Programmeer je eigen robot met de ingenieurs van de toekomst

Hogeschool UCLL zal tonen hoe ze kinderen en jongeren inspireren om hun nieuwsgierigheid en vaardigheden te ontwikkelen in een informele, creatieve omgeving. Doel? Hun passie voor technologie te cultiveren. Mede op die manier kan het onderwijs een brug slaan naar ondernemers, om de juiste profielen af te leveren voor innovatieve bedrijven in de Leuven Innovation Region. Daarbij focussen ze ook op STEM-vaardigheden in de vrije tijd.

Tijdens deze demo werk je samen mét kinderen in 1 van de 4 verschillende thema-zones: duurzame energie, smart city, wellbeing in sport en cultuur. UCLL zal zo laten zien hoe technologische kennis en creatieve vaardigheden kunnen samenkomen op een intergenerationele manier.

Hoe schrijf je in? 3 opties!

- Je hebt een persoonlijke e-mail gekregen (check zeker ook je spam-inbox). Is dat het geval? Schrijf je in via de persoonlijke uitnodiging, die is op maat gemaakt voor jou.

- Sta je niet in onze database? Dan kan je je inschrijven via e-mail als je werkt bij een van de Leuven MindGate-leden.

- Is je organisatie (nog) geen lid? Word nu lid van Leuven MindGate en je mag automatisch naar het gratis ledenevent komen!

Organiser

Ben jij (of jouw bedrijf) lid maar heb je per ongeluk geen uitnodiging ontvangen via e-mail? Stuur gerust een mailtje naar events@leuvenmindgate.be!
De praktische gegevens zullen je daags voor het ledenevent worden gemaild. Het ledenevent zal doorgaan in het Nederlands.

No show?
Annulering of vervanging is mogelijk als dit ten minste 48 uur van tevoren per e-mail wordt gemeld (admin@leuvenmindgate.be). Als je na registratie niet komt opdagen, brengen we een no-show fee van €50 in rekening. Als een collega je vervangt, zijn de no-show kosten niet van toepassing. Alle opbrengsten van deze vergoeding worden gedoneerd aan een lokaal goed doel.

Opnames
Er zullen gedurende het event audiovisuele opnames gemaakt worden. Deze opnames zullen gebruikt worden om verslag uit te brengen op onze website en social media.

Related Events

How can we help?

The Leuven MindGate team is at your disposal for any questions about the Leuven Innovation Region. Do you want to invest, work or study in the region? We can help you find your way.

We also facilitate collaboration and innovation between companies, knowledge institutes and government within the Leuven Innovation Region, and we are happy to guide any of these stakeholders towards innovation.