26 Oct 2021

LannooCampus: Duurzaam online shoppen

General info

Donderdag 26 oktober

16.15u tot 18.30u

SafeShops.be, uitgeverij LannooCampus en auteur Heleen Buldeo Rai

De Zondvloed
Onze-Lieve-Vrouwstraat 70
2800 Mechelen
Show directions

We winkelen steeds vaker, met steeds meer en voor steeds hogere bedragen online. Webwinkels zijn intussen een onmisbaar alternatief op de winkel-straat.

Tegelijkertijd stapelen de vragen zich op over wat dat hele online winkelgebeuren betekent voor onze leefomgeving en planeet. In de media verschijnen zowel geruststellende als alarmerende claims. Ook organisaties, overheden en onderzoekers spreken elkaar tegen.

Over de auteur

Heleen Buldeo Rai behaalde in 2019 een doctoraat in de toegepaste economische wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Vandaag is ze actief als postdoctoraal onderzoeker aan de Université Gustave Eiffel in Parijs, waar ze onderzoeksactiviteiten en het dagelijks management verricht van de leerstoel Logistics City. Op basis van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, ontrafelt Heleen Buldeo Rai deze complexiteit in haar nieuwe boek Duurzaam online shoppen. Ze legt haarfijn uit hoe we ons als (e)-handelaars, logistieke dienstverleners én consumenten duurzaam kunnen organiseren.

Ook e-commerce associatie SafeShops.be onderzoekt datzelfde vraagstuk. In dat kader voerden zij, samen met onderzoeksbureau Why5Research een duurzaamheidsstudie uit bij honderden webshops. Naast de boeklancering van Duurzaam online shoppen ontdek je ook de eerste resultaten van de Belgian Online Sustainability Barometer van SafeShops.be.

Programma

16.15u

Ontvangst & introductie

16.30u

Boekvoorstelling Duurzaam online shoppen - Heleen Buldeo Rai

17.00u

Presentatie Belgian Online Sustainability Barometer
Veerle Hellemans - Onderzoeker Why5Research

17.30u

Vragenronde & afsluitende drink

18.30u

Einde


Partners