19 · 30 Jun 2021

expo Overlap: The No Man’s Land between Art & Science

General info

16 tot 30 juni 2021

Bezoek de tentoonstelling gratis tussen 14u en 18u.

Boek vooraf een tijdslot. Je komt aan tijdens je tijdslot, behalve op woensdag 23 juni. Die dag brengen korte performances de tentoonstelling tot leven en word je bij de exacte start van je tijdslot verwacht.

BAC ART LAB is de kunstenwerkplaats van de KU Leuven voor hedendaagse kunst en kunst&wetenschap

gratis

Zowel kunstenaars als wetenschappers branden van nieuwsgierigheid. Ze willen de wereld begrijpen, verklaren en zelfs veranderen.

De Jonge Academie zoekt naar connecties en conflicten tussen kunst en wetenschap. In de publicatie Overlap verkennen ze het grensgebied - oftewel de overlap - tussen deze twee werelden. Essays en artistieke contributies brengen dit niemandsland in kaart. Bekijk de trailer voor meer informatie.

Het boek werd vertaald naar een reizende tentoonstelling, die o.a. in BAC ART LAB halt houdt. Kunstenaars gaan in dialoog met wetenschappelijke objecten uit de collecties van KU Leuven en UGent. Wat is de artistieke en esthetische waarde van dit erfgoed? Hebben deze objecten een poëtische of filosofische weerklank?

Op woensdag 23 juni brengen drie korte performances de tentoonstelling tot leven.

Deelnemende kunstenaars: Nicolas Baeyens, Ann Bessemans, Louis De Cordier / Cosco, Katelijne De Corte, Ugo Dehaes, Annelys de Vet, Kasper De Vos, Lodewijk Heylen, Robbert&Frank Frank&Robbert, Athar Jaber, Christina Stuhlberger, Kevin Trappeniers, Karel Verhoeven, Karen Vermeren, Dirk Zoete.

OVERLAP - de expo is een project van de Jonge Academie, in samenwerking met GUM (UGent), ARIA (UAntwerpen), de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en Sint Lucas Antwerpen, BAC ART LAB (KU Leuven), PILAR (VUB) en Hogeschool PXL Hasselt.

Naar een concept van Frank Merkx, in samenwerking met Marjan Doom (selectie wetenschappelijke objecten), Nele Wynants, Ann Bessemans, Nicolas Baeyens en Kevin Trappeniers (leden van de werkgroep kunst en wetenschap van de Jonge Academie).

Met dank aan: Frederik De Wilde, Niel Hens, Sarah Lebeer, Tine Scheijnen, Bert Seghers, Lien Verpoest, Geert Vanpaemel, Anne Verbrugge, Nathalie Poot, Fausto Fazzari, Valerie Baeyens, Ine Engels, Jean-Philippe Delberghe en de Stad Harelbeke.

Bezoek de tentoonstelling gratis tussen 14u en 18u.

Boek vooraf een tijdslot. Je komt aan tijdens je tijdslot, behalve op woensdag 23 juni. Die dag brengen korte performances de tentoonstelling tot leven en word je bij de exacte start van je tijdslot verwacht.

In de tentoonstelling draag je een mondmasker en volg je de corona-richtlijnen.

BAC ART LAB is momenteel onvoldoende toegankelijk voor personen met een beperking. We werken eraan om dit in de toekomst te verbeteren.

Partners