Go to the content

Business Modellen & Technologie in de Circulaire Economie

Feb 25, 2021
16:00

Members Leuven MindGate: €20 excl. VAT
Non-Members : €40 excl. VAT

De voorbije decennia is de technologische revolutie in een ongelooflijke stroomversnelling terechtgekomen. Draadloos internet, smartphones en virtuele videoconferenties zijn maar enkele professionele tools die daar een voorbeeld van zijn. Alles wijst erop dat het tempo van verandering alleen maar zal toenemen. “We zullen in de 21e eeuw geen 100 jaar technologische vooruitgang meemaken, maar eerder zowat 20.000 jaar”, volgens Ray Kurzweil, een van de grote technologische denkers van onze tijd.

Daarnaast heeft de technologische revolutie ook te kampen met neveneffecten. Een toenemende druk op energiebronnen, materialen en de ecologie in het algemeen zorgt voor een onhoudbare situatie. De politiek roept op alle niveaus op tot actie en pompt miljarden in innovatieprogramma’s om welvaart los te koppelen van energie- en materiaalverbruik.

Ook bedrijven moeten innoveren en streven naar een circulaire werking. Maar hoe pak je dat aan, met je volledige organisatie?

De uitdagingen zijn dus groot. Gelukkig schuilen er in de nieuwe technologische ontwikkelingen ook enorme mogelijkheden om anders om te gaan met goederen. Sleutelwoorden zijn: block chain, datamining, artifical intelligence, the internet of things en voorspellende analyses. Gekoppeld aan het juiste businessmodel gericht op asset-sharing, verdienstelijking, het sluiten van kringlopen en collaboratieve eco-systemen, zijn deze nieuwe technologieën onze beste kans om welvaart te creëren binnen de grenzen van de draagkracht van de Aarde.

In dit online event kijken we hoe technologie, gekoppeld aan het juiste business model, de katalysator kan zijn voor een nieuw denken en handelen in de circulaire economie.


PROGRAMMA:Kies de meest interessante case per breakout room

Na de twee keynote presentaties wordt u opgedeeld in breakout rooms.
Per breakout room worden er drie cases voorgesteld.

Na inschrijving krijgt u van ons een bevestigingsmail waarin we u zullen vragen om de twee meest interessante cases per breakout room aan te duiden.
Wij doen ons uiterste best om uw favoriete optie te respecteren, rekening houdend met de capaciteit van de breakout rooms.

Organiser

Leuven MindGate & Megarnie (Circle Speed)


Circle Speed is een hands-on leer- en groeitraject dat ontstaan is op initiatief van de Vlaamse Overheid. Internationale sprekers en voorbeelden uit het bedrijfsleven tonen je dat succesvol circulair ondernemen kan en de norm wordt.
Coaches gaan individueel met jou aan de slag om dat ook in jouw onderneming waar te maken. Tot slot geeft Circle Speed je toegang tot een uitgebreid netwerk van gelijkgezinde ondernemers in Vlaanderen.Megarnie

Related Events

How can we help?

The Leuven MindGate team is at your disposal for any questions about the Leuven Innovation Region. Do you want to invest, work or study in the region? We can help you find your way.

We also facilitate collaboration and innovation between companies, knowledge institutes and government within the Leuven Innovation Region, and we are happy to guide any of these stakeholders towards innovation.