Go to the content

Boekvoorstelling ‘Chips’

May 23, 2024
19:30 - 21:30
imec
Kapeldreef 75
3001 Leuven
Show directions

Gratis toegang, plaatsen beperkt, in het Nederlands.

Hoe digitale technologie de wereld verandert

  • Wat is het verband tussen artificiële intelligentie en zand?
  • Hoe bouwen we schakelaartjes die 10 000 keer kleiner zijn dan de dikte van een menselijk haar?
  • Wat kunnen we leren van ons brein om de volgende generatie computers te bouwen?

Op deze voorstelling krijg je de kans om met VR in een computerchip te duiken en het technologisch mirakel van miljarden schakelaartjes van heel nabij te beschouwen, maar ook om de impact van de chip op je dagelijks leven te ontdekken.

Gespreksavond geleid door Sven Speybrouck, met auteurs Pieter Van Nuffel en Jan Rabaey.

Chiptechnologie beheerst de geopolitiek. Chips zijn niet alleen onmisbaar geworden in de elektronische apparaten die we dagelijks gebruiken, ze vormen ook de basis voor innovatie in tal van opkomende sectoren.

Chips
biedt de lezer een inzichtelijke kijk in het complexe en sterk vervlochten ecosysteem van de chipindustrie.

Over de auteurs

Pieter Van Nuffel is pers- en wetenschapsvoorlichter bij onderzoekscentrum imec. Eerder gaf hij les als praktijkassistent wis- en natuurkunde aan KU Leuven en schreef hij als freelancejournalist voor Data News, Knack.be en EOS Magazine.

Jan M. Rabaey is professor-emeritus aan UC Berkeley en Chef Technology Officer System-Technology-Cooptimization bij imec. Rabay heeft belangrijke doorbraken geleverd in het onderzoek naar chiptechnologie en mobiele apparaten, waarvoor hij meerdere onderscheidingen en eredoctoraten ontving.

Organiser

imec

imec

Related Events

How can we help?

The Leuven MindGate team is at your disposal for any questions about the Leuven Innovation Region. Do you want to invest, work or study in the region? We can help you find your way.

We also facilitate collaboration and innovation between companies, knowledge institutes and government within the Leuven Innovation Region, and we are happy to guide any of these stakeholders towards innovation.