03 Oct 2021

Ankerpunt: gezinsdag van de veerkracht

General info

Zondag 3 oktober

Ankerpunt

Gratis

Op zondag 3 oktober organiseert Ankerpunt vzw in het kader van de tiendaagse van de veerkracht, een Gezinsdag, waarbij we het publiek verwelkomen om met ons kennis te maken en te proeven van ons aanbod!

Er staan heel wat boeiende activiteiten op de planning zowel voor kinderen, jongeren, als jongvolwassenen, voor ouders en grootouders, voor leerkrachten en hulpverleners! Infomomenten, wandelingen (bosbaden), yoga - yomiqi, spelletjes, crea- en talentenateliers boekvoorstellingen rond welbevinden, … Geen tijd om mee te doen met één van de activiteiten maar wel benieuwd naar onze werking? Geen probleem! We voorzien de hele dag door randanimatie, infostandjes, hapjes en drankjes,... Dus kom zeker langs voor een gezellige babbel. Deze activiteiten zijn gratis.

IN DE KIJKER! Wij zoeken steeds nieuwe manieren om onze kinderen nog beter te ondersteunen. Daarom schreef Marleen Jans het ‘Hey, ik ben oké, lees- en doeboek’. Het boek volgt het verhaal van verschillende diertjes en hun avonturen op de weg naar de Wondere Ommesprong. Het is een uniek concept want naast het verhaal kunnen ouders, leerkrachten of therapeuten dit boek gebruiken om moeilijk bespreekbare thema's aan te snijden door met de kinderen allerlei opdrachtjes en spelletjes te doen om hun zelfvertrouwen en welbevinden te vergroten. Tot onze grote vreugde heeft Acco gekozen om het boek te publiceren. Tijdens de Gezinsdag staat de boekvoorstelling dan ook op het programma met aansluitend toffe workshops met opdrachtjes uit het ‘Hey, ik ben oké’ lees-en doeboek voor (groot)ouder - kind of leerkracht/zorgverlener - kind.

Programma:

Partners