Go to the content

Slim inzetten van technologieën - een verdere stap naar werkbaar werk

Apr 26, 2022
13:45 - 18:00
Flanders Make
Gaston Geenslaan 8
3001 Leuven
Show directions

Toegang is gratis na inschrijving, dit kan tot 8 april.

Meer en meer technologieën komen op de markt om je bedrijf te ondersteunen, de productie efficiënter en schaalbaar te maken en de bedrijfsprocessen te optimaliseren. Maar hoe vind je als bedrijf je weg in deze nieuwe technologieën, en belangrijker: hoe zet je ze efficiënt in om je werknemers cognitief en fysiek te ontlasten?

Technologieën zoals cobots, digitale werkinstructies, assistieve ondersteuning, exo-skeletten, Augmented & Virtual reality, …. kunnen medewerkers ondersteunen bij het uitvoeren van hun taken. Daarbij is het niet alleen belangrijk om zoveel mogelijk mensen aan de slag te krijgen. Ze moeten ook aan de slag blijven.

Werkbaar werk is daarom een belangrijke hefboom en de inzet van technologie kan gebruikt worden met aandacht voor o.a. de fysieke en cognitieve belasting van werknemers en de arbeidsorganisatie, zoals interne productieflows.

Tijdens deze namiddag krijg je een aantal demo’s die deze nieuwe technologieën en hun mogelijkheden om de werkbaarheid te verhogen, op een begrijpbare manier tonen. Je bent als bedrijf uit de sociale of de reguliere economie van harte uitgenodigd om kennis te maken met deze demo’s en om samen met de andere aanwezigen van gedachten te wisselen rond de inzet van deze technologieën.

Waar en wanneer?

Dinsdag 26 april bij Flanders Make, Gaston Geenslaan 8, 3001 Leuven.
Toegang is gratis na inschrijving, dit kan tot 8 april.

Programma

13u45: Welkom

14u15: Inleiding door Stichting Leuven.Inc en Flanders Make

14u25: Technologieën voor werkbaar werk en de acceptatie op de werkvloer
door Sonia Vanderlinden (Flanders Make)

14u40: Technologieën voor werkbaar werk en de acceptatie op de werkvloer
door Ezra Dessers (HIVA)

15u00: Demotour

16u30: Terugkoppeling, feedback en Q&A

17u00: Netwerk drink

18u00: Einde

Organiser

Leuven.Inc – Flanders Make en Provincie Vlaams-Brabant

LEUVEN.INC (STICHTING)
Flanders Make

Related Events

How can we help?

The Leuven MindGate team is at your disposal for any questions about the Leuven Innovation Region. Do you want to invest, work or study in the region? We can help you find your way.

We also facilitate collaboration and innovation between companies, knowledge institutes and government within the Leuven Innovation Region, and we are happy to guide any of these stakeholders towards innovation.