Go to the content

LRC café

Jun 14, 2023
19:00 - 21:00
OPEK (Artiestenfoyer)
Vaartkom 4
3000 Leuven
Show directions

Gratis

Leuven Restorative City maakt deel uit van een internationale beweging waarbij wereldwijd initiatieven ontwikkeld worden om herstelgerichte vaardigheden breder in te zetten om met spanningen en conflicten in de samenleving om te gaan en zo bij te dragen aan een cultuur van respect en inclusie.

Tijdens dit LRC-café gaan we in dialoog met Janet Hope, werkzaam aan de Canberra Law School van waaruit zij in Australië mee de basis heeft gelegd voor de erkenning van Canberra als een Restorative City in 2016. We maken kennis met de achtergrond, de specifieke initiatieven, het soort netwerkvorming, de praktijken en de uitdagingen waarmee Canberra te maken krijgt en hopen hieruit iets te leren voor Leuven!

Dit verhaal is één van de vele verhalen die zijn gebundeld in een nieuwe publicatie “Restorative Cities Travel Guide” die we hopen tegen dan ook fysiek te kunnen voorstellen!

Organiser

Leuven Restorative City

Leuven Restorative City’

Related Events

How can we help?

The Leuven MindGate team is at your disposal for any questions about the Leuven Innovation Region. Do you want to invest, work or study in the region? We can help you find your way.

We also facilitate collaboration and innovation between companies, knowledge institutes and government within the Leuven Innovation Region, and we are happy to guide any of these stakeholders towards innovation.