Go to the content

Handelsmissie Noord-Italië

Oct 2, 2022 - Oct 6, 2022
09:00 - 00:00

Prijs (excl. btw)  • Enkele kamer € 2450

  • Dubbele kamer € 2200

Fully booked

In samenwerking met VOKA, provincie Vlaams-Brabant en Flanders Make organiseren we een economische missie naar de mooiste laars van Europa. Tijdens deze 4-daagse inspiratietrip strijk je neer in het Noorden van Italië, ook wel bekend als la Quadrilatero d'Oro. De gouden vierhoek - Milaan, Turijn, Genua en Bologna - voert al enige tijd de boventoon op vlak van industrie dankzij top notch machine engineering met ronkende namen als Ferrari en Lamborghini. Il dolce far niente combineren met exclusieve bezoeken aan de meest florerende bedrijven uit Noord-Italië? Het kan dankzij onze handelsreis!

Waarom Noord-Italië?

Noord-Italië hoort bij de absolute top van Europese groeiregio’s met het hoogste BNP per capita in Europa. Milaan, Turijn, Genua en Bologna zijn samen goed voor 30% van het Italiaanse BBP. Automazione is tot op heden de best presterende macrosector van het land en niet toevallig bevinden de meest geavanceerde ondernemingen zich in eerder genoemde steden.

De uitvalsbasis voor deze reis is Bologna. Een stad waar het verleden en heden elkaar als geen ander versterken. Het is de thuishaven van de oudste universiteit van Europa en wordt geroemd om haar doortastende, academische onderzoekstraditie. Gelijktijdig herbergt het ook de crème de la crème van de internationale machine- en motorindustrie. Ferrari's en Lamborghini's die door het historische stadscentrum scheuren zijn er dan ook gemeengoed.

Ook wat de Vierde Industriële revolutie (Industrie 4.0) betreft schakelen ze een versnelling hoger en positioneren ze zich als pioniers tussen de Europese datacentra. Een mindset die duidelijk haar vruchten afwerpt, want intussen staat de regio bekend als packaging valley. Deze regio focust zich op de nieuwste trends in deze sector en maken gebruik van de snelste en krachtigste geautomatiseerde verpakkingsmachines.

Naast inspiratie is de doelstelling van deze handelsmissie zeker ook de Leuven Innovation Region in Noord-Italië op de kaart zetten. Daarom zal burgemeester Mohamed Ridouani - net zoals in vorige edities - deze delegatie van Leuvense innovators opnieuw leiden.


The Flemish Connection

Een sterke universitaire traditie, engineering en succesvol tegen de stroom indruisen? De parellellen met onze provinciehoofdstad zijn duidelijk. Het is niet toevallig dat partners als VOKA, provincie Vlaams-Brabant en Flanders Make hun schouders mee onder deze innovatieve reis zetten.

Je brengt onder meer een bedrijfsbezoek aan de plants van SEW Eurodrive - met een vestiging in Haasrode voor velen geen onbekende - en de plant van Dallara Automobile. Naast de maak- en motorindustrie verken je ook andere actuele domeinen zoals Big Data. Tijdens een rondleiding in het nieuwbaken datacenter van het European Centre for Medium-Range Weather Forecasts in Bologna ontdek je hoe je innovatie ook zijn weg vindt in minder voor de hand liggende domeinen.

Daarnaast blijven we in het spoor van het Leuvense dna en versterken we de banden met de Universiteit van Bologna. Maar je belandt pas echt in het hart van de metropool tijdens je bezoek aan het Innovazione Urbana Lab. Met behulp van technologieën zoals augmented reality duik je midden in het ontstaansverhaal van Bologna en maak je op een eigentijdse manier kennis met het rijke verleden van de stad.


Sommige bezoeken zijn momenteel nog onder voorbehoud van finale bevestiging.

Programma van dag tot dag

We hebben een programma van dag tot dag uitgestippeld. Van vertrek in Zaventem tot aankomst terug in België.
U vindt het hieronder door te klikken op de rode knop. Inschrijven kan ook op deze pagina.

VOKA
Stad Leuven
KU Leuven
SEW-Eurodrive
Flanders Make
Flanders investment and trade

Related Events

How can we help?

The Leuven MindGate team is at your disposal for any questions about the Leuven Innovation Region. Do you want to invest, work or study in the region? We can help you find your way.

We also facilitate collaboration and innovation between companies, knowledge institutes and government within the Leuven Innovation Region, and we are happy to guide any of these stakeholders towards innovation.