SPACE showcase

Een aantal huisregels van de Showcase:

  • Gelieve in persoon aanwezig te zijn tijdens de openingsuren van de Showcase.
  • De standen blijven staan tijdens de openingsuren en worden niet vroegtijdig afgebroken.
  • Je verzekerd zelf je materiaal. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele schade.
  • Het verkopen van jullie creatieve producten is toegelaten, maar is niet de essentie van de Showcase. Wij voorzien geen betalingssysteem.
  • Je activiteit moet zich afspelen in één van de 12 creatieve sectoren, zoals hieronder opgelijst:
  • Je bent actief in het Leuvense
  • Je moet je activiteit op een professionele basis beoefenen, dwz je hebt een rechtspersoon waaronder je de activiteit uitoefent.
  • Je kan aanwezig zijn op 6 én 7 oktober tijdens de openingsuren van de Showcase
  • Je beschikt over eigen materiaal om je presentatie vorm te geven
  • Je kan je presentatie/stand zelf opbouwen en afbreken

Criteria om deel te nemen:

Design, Muziek, Reclame en communicatie, Audiovisuele kunsten, Beeldende kunsten, Podiumkunsten, Gedrukte media, Architectuur, Cultureel erfgoed, Gaming, Mode, Nieuwe media

Ben je een creatieve ondernemer of professionele culturele speler in Leuven? Kan je een platform gebruiken om je bedrijf, organisatie of creaties aan een publiek te laten zien? Wil je andere professionelen leren kennen uit de creatieve en culturele sector? Ben je benieuwd naar de nieuwe creatieve generatie in Leuven? Dan hoor je wel degelijk op de SPACE Showcase!

De Showcase is er voor iedereen die professioneel actief is in de creatieve en culturele sector. Van reclamebureau tot zeefdrukker, van grafisch ontwerper tot textielbewerker, van meubelontwerper tot filmregisseur, van beeldend kunstenaar tot architectenbureau.

De focus ligt op nieuw talent, maar laat je zeker niet afschrikken indien je meer ervaren bent en ook wil deelnemen. 

Is dit dan een gewone beurs met standjes? Nee! De Showcase vraagt om een actieve deelname en daagt uit om te participeren en communiceren met andere initiatieven en het publiek. Daarom vragen we een fysieke vertegenwoordiging zowel op vrijdag als zaterdag. Geen droge infostandjes maar originele presentatietafels, expo’s of projecties. We denken graag met jou mee na over een creatieve presentatie.

Een plekje krijg je volledig gratis en vul je zelf in. Je staat dus zelf in voor je materiaal en productionele benodigdheden. De Showcase gaat door in het Comeniusgebouw (Tiensevest 60) en biedt ruimte in het Atrium alsook een aantal ruimtes die afgesloten en/of verduisterd kunnen worden die zich lenen voor projecties van beeldmateriaal.

De Showcase opent op vrijdag 6 oktober om 17u (tot 21u) op de SPACE openingsavond, gevolgd door een groot feest voor de creatieve en culturele sector. Op zaterdag7 oktober tussen 14u en 18u staat de Showcase open voor het brede publiek.