Duurzaamheidsbeleid & advies

Studio D helpt u met het opstellen van een duurzaamheidsstrategie en -beleid.

Eerst brengen we de uitdagingen op sociaal, milieu en maatschappelijk vlak voor uw bedrijf in kaart, vervolgens gaan we samen aan de slag. We bepalen uw doelstellingen en prioriteiten en stellen op basis daarvan een actieplan op om te evolueren naar een duurzaam en circulair business model.

Implementatie & project management

Ook wanneer u hulp of versterking zoekt voor de uitvoering van een duurzaamheidsdoelstelling of een bepaald project, kan u op Studio D rekenen.

Dit kan betrekking hebben op duurzaam aankopen (concreet vormgeven hiervan, de ambitie om een Ecovadis label te behalen…), maar ook op risicoanalyse, impactanalyse, stakeholdermanagement, business development richting circulaire economie, de ambitie om een B-corp organisatie te worden, ad interim CSR management …

Wij gaan professioneel en resultaatgericht met uw bedrijf aan de slag.

Rapportering & communicatie

Studio D denkt met u mee over een goede interne en externe communicatiestrategie en helpt u om uw duurzaamheidsprestaties met de rest van de wereld te delen.

Het wordt steeds belangrijker voor uw geloofwaardigheid als bedrijf om rekenschap af te leggen aan uw stakeholders en aan de samenleving. We beschikken over de nodige kennis om dit te doen volgens de officiële regelgeving op Belgisch en Europees niveau of volgens internationale standaarden.

Authentiek en duidelijk communiceren, dat vinden we belangrijk.

Training & workshops

Studio D staat klaar om uw werknemers op te leiden en hen te enthousiasmeren en engageren.

We bieden uiteenlopende trainingen en workshops aan binnen uw bedrijf. Van concrete en praktische opleidingen rond ‘Start2MVO’, de UN Sustainable Development Goals, duurzaam aankopen, de vertaling van uw duurzaamheidsbeleid naar de ‘duurzame cosmetica’ of ‘duurzaam door het dagelijkse leven’.

Betrokkenheid creëren mét oog voor de funfactor,