Cas-Co
Vaartstraat 94
3000 Leuven
www.cas-co.be/

Cas-Co

Ateliers, kunstenwerkplaatsen en artistieke projectruimtes in Leuven

Cas-co biedt in Leuven beeldend kunstenaars, performers en theatermakers ruimte voor artistieke praktijk en experiment. Dit doet Cas-co door betaalbare en kwaliteitsvolle ateliers te ontwikkelen en project- en presentatiekansen te creëren.

N+1

Het N+1 programma van Cas-co biedt residentie- en projectruimte aan voor hedendaagse beeldend kunstenaars, gekoppeld aan een presentatiemoment of -periode.

Cas-co ontwikkelde een voormalige industrieel magazijngebouw aan de Vaartstraat 94 aan de Vaartkom in Leuven, op wandelafstand van het station van Leuven. De Vaartkom is een oude industriële site rondom de Vaart en de Dijle waar nieuwe kansen voor artistieke makers gecreëerd worden .

Cas-co richt zich tot professionele kunstenaars en pas afgestudeerde kunstenaars die in hun doorgroeitraject een professionele praktijk ambiëren. Naast fysieke ruimte biedt Cas-co een stimulerende werking, feedback en inhoudelijk programma aan waar artistiek onderzoek, ontwikkeling, ontmoeting en creatie centraal staan.

Als werking en organisatie speelt Cas-co in op het typisch hybride karakter van de hedendaagse kunstenaarspraktijk. Interdisciplinariteit van de doelgroep kunstenaars en het stimuleren van de uitwisseling tussen de diverse artistieke praktijken staat centraal, via

  • een internationaal bezoekersprogramma
  • master classes
  • artist talks
  • ondersteuning op maat

Hiervoor werkt Cas-co samen structureel en projectmatig samen met partners 30CC, Museum M, STUK en Batiment A.