Belfius
Pachecolaan 44
1000 Brussel
www.belfius.be

Belfius

Belfius Bank & Verzekeringen is een bank-verzekeraar met een stevige lokale verankering. Het oefent zijn commerciële activiteiten in België in 3 kerndomeinen uit: retail & commercial banking, financiële dienstverlening aan de openbare sector en de ondernemingen, en verzekeringen. Belfius Bank & Verzekeringen heeft 150 jaar ervaring in de overheidssector en 50 jaar ervaring in het segment van de particuliere klanten. De bank-verzekeraar is volledig in handen van de Belgische overheid via de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM).

 

Belfius is de meest lokaal verankerde bankverzekeraar, volledig gericht op de Belgische samenleving

Belfius heeft een unieke positie in het Belgische financiële landschap: een 100% Belgische bank-verzekeraar met activiteiten die uitsluitend gericht zijn op het Belgische socio-economische weefsel van particulieren, zelfstandigen, vrije beroepen, kmo’s, grote ondernemingen, sociale instellingen, overheid en lokale besturen.

Belfius is zich sterk bewust van de grote maatschappelijke verantwoordelijkheid die deze unieke positie met zich brengt, en wenst zijn rol als belangrijke maatschappelijke en economische speler in België dan ook op een ethische, verantwoordelijke en duurzame manier te vervullen.

 

Een strategische focus op klantentevredenheid

Jaarlijks bevragen we een half miljoen klanten en peilen naar wat hen al dan niet tevreden stelt. We investeren in, en passen toe wat ze belangrijk vinden. In 2017 behaalden we een globale score van 95,87% tevreden klanten. Een stimulans om het in de toekomst nog beter te doen. Want alleen tevreden klanten gaan ook verder met ons in zee. Want alleen een visie gedreven door klantentevredenheid werkt ook op lange termijn.

 

Een omnichannel bank die zich aanpast aan wie u bent

Bijna 1 Belg op 3 geeft  ons vandaag zijn vertrouwen, en we zijn dus gewoon ons aan te passen aan heel uiteenlopende wensen. U hebt een vraag? Stel ze wanneer en hoe u dat het best past. Van de meest performante self-service digitale oplossingen tot persoonlijk proactief advies in een kantoor dichtbij u in de buurt.