Leuven MindGate Cross Over Wedstrijd

Ben jij geïnspireerd door cross-over en heb je een vernieuwend project dat je graag wil verwezenlijken? Doe dan mee aan de Cross-over wedstrijd van Leuven MindGate en krijg tot 10.000€ voor je project! 

Leuven MindGate wil de Leuvense regio op vlak van gezondheidszorg, high-tech en creativiteit op de kaart zetten en de motor zijn om het bestaande ecosysteem en de unieke kruisbestuiving tussen lokale bedrijven en organisaties te stimuleren. Met deze wedstrijd geeft Leuven MindGate een duwtje in de rug aan drie verrassende cross-sectorale partnerprojecten!

Wat verstaan we onder cross-over? Cross-overs zijn samenwerkingen over verschillende domeinen of sectoren heen, die verder gaan dan een pure klant-leverancier relatie. Er is een duidelijke inhoudelijke meerwaarde, een win-win, voor alle partners van de samenwerking. Het kan bijvoorbeeld gaan over nieuwe inzichten creëren, een nieuwe aanpak/methodiek realiseren, nieuwe producten/diensten ontwikkelen,… You name it!

Voor wie? Voor innovatieve creatievelingen, kunstenaars, onderzoekers, wetenschappers en ondernemers uit de Leuvense regio met een straf cross-sectoraal project. De deelnemende partnerschappen moeten uit minimum 2 onafhankelijke actoren bestaan binnen de verschillende domeinen (Health – High tech – Creativity).

Beoordeling

De winnende projectvoorstellen worden geselecteerd door een externe jury van experten uit de verschillende sectoren. Bij de beoordeling van de projectvoorstellen wordt er rekening gehouden met de volgende criteria:

- Inhoudelijke meerwaarde van het project voor alle partners

- Maatschappelijke/economische relevantie

- (inter)nationale uitstraling

- Innovatieve meerwaarde

- cross-sectorale meerwaarde

- Haalbaarheid van het creatieplan

- Haalbaarheid van het financieel plan

- Publiekspresentatiemogelijkheden van het project

Timing

Indiendatum: vrijdag 15 september 2017 om 12u

Stuur je voorstel naar crossover@leuvenmindgate.be

De creatiefase van het project moet plaatsvinden tussen oktober 2017 en april 2018. De indieners tonen het eindresultaat aan een publiek op het AND& festival van Leuven MindGate van 2 tot 5 mei 2018.

De geselecteerde projecten zullen uiterlijk in de week van 9 oktober 2017 worden meegedeeld.

Inspirerende voorbeelden:

  • Een creatieve ontwerper wil innoveren en heeft daarbij onderzoek naar akoestiek nodig. Uit een samenwerking met een onderzoeksorganisatie wordt kennis ontwikkeld die eveneens kan leiden tot de ontwikkeling van geluidswerende materialen met een hoger absorptievermogen.
  • Een zorgcentrum werkt samen met een textielbedrijf en een modeontwerper om innovatieve kledij met sensoren te ontwerpen die toelaten om patiënten beter te monitoren.
  • …