15 · 18 Nov 2020
Logo Mindgate events

Zakelijke netwerkmissie ‘Health & Engineering’ naar Leiden en Eindhoven

General info

Leuven MindGate en VOKA, gesteund door de stad Leuven, KU Leuven R&D, de provincie Vlaams-Brabant en DSP Valley.

Logo Mindgate events

VOKA Vlaams-Brabant en Leuven MindGate organiseren dit najaar een zakelijke netwerkmissie naar Leiden en Eindhoven, gesteund door de stad Leuven, KU Leuven R&D, de provincie Vlaams-Brabant en DSP Valley. Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven, is de delegatieleider.

Naast de leidinggevenden van de betrokken organisaties, mogen we voor deze missie op het gezelschap rekenen van Bart De Moor, ondernemer-professor die aan de grondslag lag van enkele succesvolle start-ups, en Jo De Boeck, executive vicepresident bij imec.

Het opzet? Net als bij voorgaande missies willen we met deze reis opnieuw een economisch interessante regio bezoeken. Het programma is zo ingedeeld dat deelnemers elkaar beter kunnen leren kennen, inspiratie kunnen opdoen en interessante zakelijke contacten kunnen leggen. We mikken op een 30-tal deelnemers, voor het grootste deel bedrijfsleiders.

Het centrale (maar niet exclusieve) thema van deze missie is ‘health & engineering’. We zullen dus voornamelijk bedrijven bezoeken die hun technologische knowhow inzetten in de ‘life sciences’-sector.


Programma


Zondag 15 november

We vertrekken op zondagnamiddag 15 november richting Leiden. Tijdens de busrit maken we van de gelegenheid gebruik om met elkaar kennis te maken. We dineren ’s avonds gezamenlijk in het bijzijn van Leidens burgemeester Henri Lenferink en wethouder Paul Dirkse waar we de kennismaking verder zetten.

Maandag 16 november

Op maandag stellen beide partijen (Leuven – Leiden) hun stad en regio voor tijdens het ontbijt. Vervolgens verkennen we in kleine groepjes interessante bedrijven actief in de zogenaamde ‘health & enginering’ sector. De bezochte bedrijven zetten voornamelijk in op:

  • diagnostiek en technologische innovaties voor medicijnontwikkeling: vb van organisaties en bedrijven;
  • regeneratieve Geneeskunde en Geavanceerde gen-therapieën (ATMPs);
  • vaccinaties en infectieziekten.

We ronden ’s namiddags de bedrijfsbezoeken af met een netwerkdrink en zetten vervolgens onze tocht verder richting Eindhoven. Tijdens de netwerkdrink, voorafgegaan door een mini-concert, ontmoeten we beleidsmensen en bedrijfsleiders uit de regio.


Dinsdag 17 november

Dinsdag brengen we een bezoek aan Brainport Eindhoven. Vervolgens krijgen deelnemers de kans om bedrijven uit de regio beter te leren kennen via rondetafelgesprekken met thema’s naar keuze, zoals:

  • imaging & diagnostics;
  • phonotica;
  • 3D-printing;
  • flexibele elektronica en regeneratieve geneeskunde.

Geïnteresseerden kunnen hier hun voorkeuren bekend maken na de inschrijving

Na de lunch bezoeken we Philips en het Holst Centre op de High Tech Campus Eindhoven. Afsluiten doen we met een netwerkborrel op dezelfde campus. Voor het avondmaal vindt er nog een high tech sportacitiviteit plaats.

Woensdag 18 november

We brengen een bezoek aan Demcon en Medical gevolgd door tweede bedrijfsbezoek (nog te bepalen). ’s Middags lunchen, waarop we met de bus terugreizen naar Leuven.

Inschrijven kan via: https://www.voka.be/activiteiten/zakelijke-netwerkmissie-health-engineering-naar-leiden-en-eindhoven

Coronaflexibiliteit

Mocht de netwerkmissie niet doorgaan omwille van nieuwe coronamaatregelen, dan wordt het event verplaatst naar een ander tijdstip. Alle deelnemers worden automatisch op de hoogte gebracht. Daarnaast blijft de inschrijving geldig en is deze niet naamgebonden. Mochten de nieuwe data jou niet uitkomen, dan mag iemand in jouw naam deelnemen.