26 Nov 2020

Vlaanderen naar de top van kennis- en innovatieregio’s in 2030

In lijn met het VARIO‐memorandum, wil de Vlaamse Regering Vlaanderen tegen 2030 laten aansluiten bij de topinnovatieregio’s in Europa. Johan Merlevede van Leuven MindGate is een van de gasten bij dit top-event.

In coronatijden houdt de regering onverminderd aan deze ambitie vast als beste garantie voor een veerkrachtige samenleving en economie. Op vraag van minister‐president Jan Jambon en minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits, bracht VARIO een drieluikadvies uit om deze ambitie waar te maken en de voortgang ervan op te volgen. VARIO zal tijdens het e‐colloquium dieper ingaan op de zwakke schakels in het Vlaams innovatiesysteem die de komende tien jaar absolute prioriteit dienen te krijgen om het ganse innovatiesysteem op een hoger plan te brengen.

Programma (15h – 16h10)

  • Toelichting VARIO-advies door Lieven Danneels (voorzitter) en Danielle Raspoet (directeur). Getuigenissen van Ludovit Garzik (Austrian Council for Research and Technology Development), Edith Wolf (National STEM Forum, Duitsland), Marion Debruyne (Vlerick Business School) en Claire Tillekaerts (Flanders Investment & Trade) .
  • Reactie minister-president Jan Jambon en viceminister-president Hilde Crevits.
  • Inspiratie uit Brainport Eindhoven, met prof. Erik Stam (Utrecht University School of Economics).
  • Panelgesprek met Robrecht Bothuyne (Vlaams Parlement, Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie), Françoise Chombar (STEM-platform, Melexis) en Johan Merlevede (Leuven MindGate).

Moderator: Xavier Taveirne