08 Jun 2017

Thomas More, Machiavelli, Luther and our times: een lezing van Jeffrey Sachs

General info

Donderdag 8 juni
Ontvangst: 19u30
Aanvang: 20u00

De werkgroep Kennis & Maatschappij van Alumni Lovanienses van KU Leuven

Gratis voor KU Leuven-studenten, inschrijven verplicht

€ 15 per persoon voor KU Leuven-alumni, die niet-betalend lid zijn van hun alumnikring in 2017, of derden

€ 10 per persoon voor KU Leuven-alumni, die betalend lid zijn bij een van de facultaire alumnikringen in 2017 (of koppels waarvan één iemand betalend alumnus is

Aula Pieter De Somer
Charles Deberiotstraat 24
3000 Leuven
Show directions

Jeffrey Sachs zal dieper ingaan op een aantal historische figuren: Thomas More, Machiavelli, Luther en het verband leggen met de uitdagingen in onze hedendaagse samenleving.

Deze lezing wordt gegeven in het Engels, in samenwerking met Ekonomika Alumni en de Vereniging voor Economie. Na de lezing wordt er tijd voorzien voor het stellen van vragen. Jeffrey Sachs is een Amerikaanse (ontwikkelings)econoom en hoogleraar en directeur van het Earth Institute bij de Universiteit van Columbia (New York). Sachs adviseerde verschillende regeringen bij de overgang van communisme naar kapitalisme, onder meer door middel van schoktherapie. Van 2002 tot 2006 was hij speciaal adviseur van Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, en tegenwoordig van Annans opvolger bij de VN, Ban Ki-moon.

Jeffrey Sachs heeft veel gepubliceerd over onder meer duurzame ontwikkeling, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking, schuldenverlichting en de bestrijding van ziekten als hiv/aids, tuberculose en malaria, maar zijn bekendste werken zijn de boeken The End of Poverty: Economic Possibilities for Our Time (2005) en Common Wealth: Economics for a Crowded Planet (2008). U kan J. Sachs alvast volgen op Twitter.

Partners