19 May 2017

SportsTechLab: Hockey Living Lab

General info

Vrijdag 19 mei
18:00 - 20:00

SportsTechLab

Leuvense hockeyclub KHCL
Hertogstraat 203
3001 Leuven
Show directions

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei zullen de finales van de Play-offs 2017 van Dames en Heren Ereafdeling plaatsvinden op de terreinen van de Leuvense hockeyclub KHCL. Vrijdagavond 19 mei is dus het uitgelezen moment SportsTechLab Hockey Living Lab aan u voor te stellen.

Bent u gepassioneerd door sport & technologie?

Bent u coach, sporter, onderzoeker, ondernemer, sport- & technologiefan? Dan mag u dit event voor geen geld missen!

Wat mag u verwachten?

18u00: Ontvangst 18u30: Rondetafelgesprek met de partners van SportsTechLab.

Professioneel begeleid door Eddy Demarez, sportjournalist Sporza en hockey-expert.

19u15: Kennismaking met het Fieldlab Hockey uit Eindhoven, door Wilco Hameetman. 19u40: Getuigenis vanuit het nationale hockeyteam door Tanguy Cosyns. 20u00: Food & Drinks

Deelname is gratis. Reserveer alvast een plaatsje.

Over de sprekers

Eddy Demarez is een Vlaams sportverslaggever en presentator. Hij werkt sinds 1993 bij Sporza en is gespecialiseerd in voetbal en hockey. Sinds 1995 is hij ook sportanker in Het Journaal. Tevens was hij reeds aanwezig als reporter en commentator op talrijke WK's, EK's en Olympische Spelen.

Wilco Hameetman werkt bij Philips Research als onderzoeker voor het department Personal Care & Wellness, waar hij de uitvoering van deklinische studies in goede banen geleidt. Daarnaast is Wilco embedded wetenschapper voor het Hockey Performance Center. Hij begeleidt en zet verschillende onderzoeksprojecten op met betrekking tot veldhockey.

Tanguy Cosyns is de steraanvaller bij zijn club Royal Daring. In de Belgische eredivisie is hij een van de topaanvallers. Dankzij zij uitstekende ‘sleep’ bij strafcorners vindt hij gemakkelijk de weg naar de netten. In 2016 won hij met de Red Lions zilver op de Olympische Spelen in Rio.

SportsTechLab is een samenwerkingsproject van Sports.Tech, imec, TopsportLab, BioRics, KU Leuven, Sportpraktijk, Sport.Vlaanderen. Met ondersteuning van de Provincie Vlaams-Brabant.