10 · 12 May 2019

One2Play Games Festival

General info

VRIJDAG 10 MEI

  • Expo 14u - 21u


ZATERDAG 11 MEI

  • Docu Cinema Zed 13u30
  • Expo 14u - 21u
  • Concert Mount Venus 21u - 21u45


ZONDAG 12 MEI

  • Docu Cinema Zed 13u30
  • Expo 14u - 18u

Happy Volcano

In samenwerking met STUK, Cultuurconnect, VAF/Gamefonds, stad Leuven en Cinema ZED.

STUK - Huis voor Dans, Beeld en Geluid
Naamsestraat 96
3000 Leuven
Show directions

ONE2PLAY is de eerste editie van een internationaal festival rond maatschappelijk relevante en artistieke videogames. De uitgelezen kans voor jong én oud om videogames te ontdekken en beleven. Het festival zal doorgaan in STUK - Huis voor Dans, Beeld en Geluid in Leuven.

Een internationale expo (en gratis bovendien)
Curatoren Julien Annard en Jeroen Janssen werkten rond 5 thema’s: games voor niet-gamers, games voor het hele gezin, culturele games, sociaal relevante games en game installaties.

ONE2PLAY brengt een bloemlezing van de beste indie games
Gris, een samenwerking tussen een game studio en kunstenaar Conrad Roset, gaat over een meisje dat na een pijnlijke gebeurtenis verstrikt raakt in haar eigen wereld. BAFTA-winnaar Florence vertelt het verhaal van twee mensen die verliefd worden, maar weer uit elkaar groeien. Bury me, my love laat je de helse trektocht van een Syrische vluchteling van nabij beleven.

deville-990000000003cf3c.jpg


Sneak previews en Belgische games

Als kers op de taart presenteert ONE2PLAY ook gloednieuwe, nog niet uitgebrachte games en creaties van eigen bodem. De expo sluit af met enkele ingenieuze installatie games zoals Pixel Picasso, Fugl en de arcadekasten van Devillé Arcade.

Live soundtrack & docu's
Op zaterdagavond speelt de Antwerpse band Mount Venus een live soundtrack bij de games No Man’s Sky, Shape of the World (deel van de expo) en Journey. (Za 21u, gratis in STUK Café).

Op zaterdag- en zondagnamiddag worden in samenwerking met Cinema Zed een aantal docu's getoond over game cultuur en ontwikkeling.


Alle info op: https://www.one2playfest.com/Partners