30 Aug 2017

Klimaatverandering is dé grootste business opportuniteit sinds een eeuw

General info

Woensdag 30 augustus 2017

12:00 Lunch
12:15 Learn: Steven Van Praet - Futureproofed
13:00 Exchange
14:00 Einde

Leuven.Inc, Provincie Vlaams-Brabant & De Hoorn

Deelname is gratis (inclusief broodje), maar de plaatsen zijn beperkt. Maximum 2 deelnemers per bedrijf. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen door een collega. Bij afwezigheid rekenen wij een no-show fee aan van 25€.

Vragen of gewoon geïntrigeerd, schrijf je dan in door een mail te sturen naar admin@leuvenmindgate.be
(uiterste inschrijvingsdatum woensdag 23 augustus) .

Futureproofed
Martelarenlaan 38
3010 Leuven
Show directions

Of we het nu willen of niet, de transitie naar een fossielvrije, duurzame economie moet er snel komen indien we er voor kiezen om als soort te blijven voortbestaan. Dat is geen geloof of mening. Dat is een feit.

Die transitie lijkt soms een onmogelijke taak voor bedrijven. Ze ondervinden al genoeg problemen om te blijven bestaan of te groeien. De lijst met uitdagingen voor bedrijven is lang: stijgende energie- en materiaal prijzen, concurrentiële en snel evoluerende markten, de moeilijkheid om te innoveren, het juiste personeel vinden,… Doorgaans wordt duurzaamheid benaderd vanuit verantwoordelijkheid. Dat is een goed vertrekpunt. Echter, het is een doodlopend straatje. We zien dat bedrijven die blijven hangen in verantwoordelijkheid uiteindelijk afhaken en duurzaamheid als volgt zien: ‘o ja, dat moeten we ook nog doen’. Het draagt niet bij tot hun echte business.

Toch zien we in de uitdagingen van bedrijven ongekende mogelijkheden. Is het misschien zelfs de grootste business opportuniteit van de afgelopen eeuw? We bekijken de klimaatverandering bovendien ook vanuit het standpunt van de Leuvense bedrijven en de samenwerking met Leuven 2030.

Steven Van Praet is vennoot bij Futureproofed en begeleidt bedrijven zoals Nike, Recticel, DEME, Colruyt, Ikea, Durabrik, Alpro,… in hun strategie om duurzaamheid te gebruiken om antwoorden te vinden op hun uitdagingen. Nadien is er zoals steeds ruimte voor uitwisselen van eigen ervaringen en vragen.

We worden deze keer ontvangen bij de gastheer op locatie, achter het station van Leuven.

Na interessante sessies over social media, e-recruitment, storytelling, zelfsturende teams, ambassadeurschap, vergaderen 3.0 en work-life balance is het tijd voor onze achtste Brown Bag Lunch met als thema: klimaatverandering als business opportuniteit.

Inschrijven kan via door een mail te sturen naar admin@leuvenmindgate.be

Concept and content programme © Leuven.Inc

Partners