10 Dec 2019

Insluiten en Verbinden

General info

dinsdag 10 december van 18u tot 21u

Prijs: 30 euro, vooraf over te schrijven

Fabota
Riddersstraat 33
3000 Leuven
Show directions

Hoe maak je verbinding op een open en respectvolle manier? Hoe bouw je sterke relaties? Hoe zorg je er zelf voor dat iedereen betrokken blijft? Hoe bouw je samen verhalen uit vanuit diversiteit? Hoe kan je dit plaatsen in onze samenleving? Hoe kan je betekenisvol handelen?

In dit actief seminarie vertrekt Lieven Verlinde, adjunct-coördinator, vanuit de dagdagelijkse praktijk van Buurtwerk ’t Lampeke, dat intussen bijna 50 jaar lang werkt met mensen die maatschappelijk kwetsbaar zijn of dreigen te worden. We staan stil bij de mechanismen van sociale uitsluiting in onze maatschappij en gaan samen aan de slag rond uitsluiten en verbinden.

Via concrete opdrachten wordt de koppeling gemaakt met je eigen situatie. Wat herken je? Kan je als persoon een verschil maken? Kan je dit vertalen naar je eigen leef- en werkcontext? Je krijgt inzicht in hoe uitsluiting tot stand komt, en wat de effecten kunnen zijn op mensen. We staan stil bij het belang van de mensenrechten. De krachten en talenten van mensen. Je kijkt en luistert naar film- en audiofragmenten. Je hoort hoe buurtwerk ’t Lampeke hiermee aan de slag gaat. Zowel het belang van het relationeel werken als de maatschappelijke beweging staan hierbij centraal.

Een boeiende avond met stof tot persoonlijk en maatschappelijk nadenken: dat is waar Kunlabora en buurtwerk ’t Lampeke samen hun schouders onder zetten in het kader van De Warmste Week. De opbrengsten van deze avond gaan integraal naar buurtwerk ’t Lampeke.