28 Mar 2019

Hack Belgium 2019

"Hoe kan de stad Leuven op een zo kostefficiënt mogelijke manier lokaal en in 'real time' hittestress meten in de stad?"

Door de opwarming van de Aarde worden de zomers steeds warmer en koelt het 's nachts ook een stuk minder af. Zeker in steden waar minder groen en onverharde oppervlakte is.

Daar kan een hitte-eiland effect ervoor zorgen dat er 's nachts veel te weinig afkoeling plaatsvindt, wat gevaarlijk kan zijn voor bepaalde kwetsbare groepen zoals zwangere vrouwen, baby's en senioren. Hen tijdig op de hoogte brengen en helpen om hun omgeving sneller te laten afkoelen kan cruciaal zijn tijdens hittegolven.

Specifiek zoeken we oplossingen om die hitte eilanden lokaal en in real time te kunnen meten zodat we gericht oplossingen kunnen vinden gedreven door data-inzichten. Deze zoektocht past ook in de roadmap van Leuven 2030 om Leuven klimaatneutraal en klimaatbestendiger te maken.

Lees de blogpost hier.

Wil je als freelancer, KMO, start-up, non-profit of andere professional meewerken aan deze uitdaging, of aan één van de vele anderen die worden voorgesteld op Hack Belgium?

Laat ons iets weten (via tim.guily@leuven.be) en wij geven je vanuit Stad Leuven een kortingscode voor je PRO pass ticket.

Wil je als (groot) bedrijf (250+ werknemers) deelnemen aan Hack Belgium? Er zijn nog Enterprise tickets over:

https://www.hackbelgium.be/ticket-2019/Partners