04 May 2017
Logo Mindgate events

Get Up, Start Up

General info

Donderdag 4 mei 2017
19u15-22u30

Leuven MindGate in samenwerking met Bolero

75 euro (ex. BTW): leden Leuven.Inc / Leuven Mindgate
95 euro (ex. BTW): alle anderen
Inbegrepen bij de deelnameprijs:
het boek “Get up - start up” van Bart Vanhaeren,
uitgeverij die Keure, ISBN 9789048628605

De Hoorn
Sluisstraat 79
3000 Leuven
Show directions
Vaartkom (Albert Heijn)
Engels Plein 32
3000 Leuven
http://www.dehoorn.eu/contact/
Show directions
Logo Mindgate events

De voorbije jaren waren een rollercoaster in start-upland. Nooit eerder waren er meer start-ups en nooit eerder werd er meer in start-ups geïnvesteerd. Allemaal positief nieuws! Of niet?

Ondanks deze positieve evolutie lopen we nog ver achter op onze buurlanden en spelen onze start-upsteden nog niet in de ‘eerste klasse’ van de ‘start-upcompetitie’. De belangrijkste uitdaging voor het Belgische start-up ecosysteem is groei. En om te groeien is er kennis, geld en ambitie nodig. Vooral in dat laatste element blinken wij misschien nog niet genoeg uit.

Met de publicatie in april van het boek ‘Get up, start up’, is dit de eerste lezing van auteur Bart Vanhaeren. Hij gaat in op wat een start-up is, wat het niet is, wie de oprichters zijn, wat de uitdagingen zijn, in welke sectoren er nog kansen liggen en hoe je je team moet samenstellen. Maar het gaat evenzeer over businessmodellen, financiering en de nog ongekende wereld van waarderingen. Geen onderwerp wordt uit de weg gegaan op deze boeiende avond.

PROGRAMMA

19u15:

Ontvangst deelnemers met een drankje

19u45:

Verwelkoming door Leuven MindGate

20u00:

Bart Vanhaeren, auteur “Get up start up”
CEO Bolero - Managing Director KBC Securities

20u30:

Matthew van Niekerk, Co-founder & CEO Settlemint

20u45:

Steven Tielemans, Co-founder & CEO THEOplayer

21u00:

Heidi Rakels, Co-founder & CEO GuardSquare

21u15:

Jurgen Ingels, Managing Director SmartFin Capital

21u30:

Vraag en antwoord

21u45:

Netwerkreceptie

Over de sprekers

Bart Vanhaeren werkt sinds 1999 bij KBC waar hij achtereenvolgens Hoofd was van de interne Organisatie afdeling CEE van KBC, CEO en oprichter van KBC Consumer Finance. Sinds 2012 is hij bestuurder bij KBC Securities waar hij aan het hoofd staat van de retail activiteiten (CEO Bolero). Hij is bovendien co-founder van Bolero Crowdfunding en is de mede-auteur van het boek ‘Crowdfunding’ en auteur van het boek ‘Get up, start up”.

Matthew van Niekerk kreeg in november 2016 met zijn bedrijf SettleMint, een start-up in blockchaintechnologie, een kapitaalinjectie van Medici Venture, de dochter van de Amerikaanse online-retailer Overstock.com.

Steven Tielemans, CEO en co-founder van THEOplayer, heeft klanten als CNN, NBC, Nasdaq en VRT op zijn palmares staan.

Heidi Rakels is de CEO en co-founder van GuardSquare, de succesvolle tech startup die beveiligingssoftware ontwikkelt en dat in zijn tweede bestaansjaar al 26 werknemers telt.

Jurgen Ingels is techondernemer bij B-Hive, managing director van SmartFin Capital en voorzitter van startups.be

Inschrijvingen

Inschrijven kan tot uiterlijk 27 april 2017, bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier of via e-mail aan admin@leuvenmindgate.be (met vermelding van uw contact- en facturatiegegevens).

Opgelet! Het deelnemersaantal wordt beperkt.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving. Betalen na ontvangst van factuur. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen door een collega. Annulatie is echter niet mogelijk.

Concept and content programme © Leuven.Inc