09 Feb 2017
Logo Mindgate events

Fiscale Stimuli inzake O&O

General info

donderdag 9 februari 2017
14u00-18u00

150 euro (excl. BTW): leden Leuven.Inc / Leuven MindGate
180 euro (excl. BTW): alle anderen

Inschrijven kan tot uiterlijk 2 februari 2017, bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier (gebruik hiervoor de 'Info & Registration' knop) of via e-mail aan admin@leuvenmindgate.be (met vermelding van uw contact- en facturatiegegevens). Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en wegbeschrijving. Betaling na ontvangst van factuur. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen door een collega. Annulatie is echter niet mogelijk.

Opgelet! Het deelnemersaantal wordt beperkt.

Park Inn Hotel
Martelarenlaan 36
3010 Kessel-Lo
Show directions
Logo Mindgate events

In deze themasessie wensen we, samen met sprekers van Linklaters LLP en Deloitte, in te gaan op een aantal fiscale stimuli die de Belgische regering ingevoerd heeft met betrekking tot O&O, waaronder de maatregelen die in principe vanaf januari 2017 in voege zullen zijn.

Zo zal de belastingaftrek voor octrooi-inkomsten zoals, naar alle verwachting gewijzigd eind 2016, aan bod komen. Deze belastingaftrek laat bedrijven toe om een gedeelte van hun inkomsten uit octrooien af te trekken van de belastbare basis. Op deze manier wenst de regering technologische innovatie aan te moedigen. De maatregel stimuleert ondernemingen om octrooien zelf te ontwikkelen of van derden te verwerven en om deze octrooien vervolgens vanuit België te verbeteren en te exploiteren.

Een toelichting op deze maatregel wordt gegeven door Linklaters LLP. Zij waren ook actief betrokken bij de totstandkoming en verdere aanpassing van deze wetgeving.

Verder zal Deloitte zowel vanuit een technologische als fiscale benadering ingaan op een aantal andere fiscale stimuli inzake O&O en tax planning opportuniteiten. De technologische benadering is gericht op het identificeren van activiteiten binnen een onderneming welke kunnen beschouwd worden als O&O en derhalve in aanmerking komen voor de beschikbare stimuli, met als vertrekpunt de nieuwe OESO definitie van O&O en richtlijnen.

Programma

14u00:

Ontvangst van de deelnemers

14u30:

Verwelkoming door Leuven.Inc

14u40:

De belastingsaftrek voor octrooi-inkomsten en de toepassing ervan Caroline Borgers, Associate tax department Linklaters Pieter Van Den Broecke, Partner IP Linklaters

15u45:

Vraag en antwoord

16u00:

Korte pauze

16u30:

Technologische en fiscale benadering van fiscale stimuli inzake O&O en tax planning opportuniteiten

  • Welke activiteiten binnen een onderneming komen in aanmerking voor O&O?
  • (Fiscale) stimuli tijdens de ontwikkelingscyclus van O&O
  • Praktische voorbeelden en planning opportuniteiten
  • Combinatie van belastingaftrek voor octrooi-inkomsten met andere fiscale stimuli
  • Vergelijkend overzicht van fiscale stimuli inzake O&O in andere Europese landen, gebruikt voor planning inzake O&O en IP
  • Gecombineerde toepassing van een technologische en fiscale benadering

Wim Eynatten, Partner, Deloitte Belastingsconsulenten, International Tax, Innovation Services

Jan Pattyn, Director, Deloitte Belastingsconsulenten, Research & Development Incentives

17u40:

Vraag en antwoord

18u00:

Afsluiting met een hapje en een drankje


Concept and content © Leuven.Inc