15 Sep 2017

Deloitte's Technology Fast 50

Elk jaar stimuleert en bevordert Deloitte's Technology Fast 50 de vijftig snelst groeiende en innovatieve technologiebedrijven in België. Deelnemende bedrijven binnen de categorieën hardware, software, communicatie, media, life science en clean technology worden op basis van hun groei gerangschikt in de top 50.

Elk jaar maakt Deloitte via zijn Technology Fast 50 programma de vijftig snelst groeiende en innovatieve Belgische technologiebedrijven bekend. Deelnemende bedrijven binnen de categorieën hardware, software, communicatie, media, life science en clean technology worden op basis van hun groei van de voorbije vier jaar gerangschikt in de top 50. Om in aanmerking te komen voor de Fast 50 competitie, moet een bedrijf een minimumomzet hebben van € 50.000 in het boekjaar 2013 en een omzet van ten minste € 800.000 in het afgelopen boekjaar op basis van de officieel gepubliceerde jaarrekeningen, en een eigen technologie ontwikkelen. De top 50 van bedrijven uit elk land maken tevens kans om opgenomen te worden in de EMEA (Europe, Middle East & Africa) Fast 500 ranking.

Het winnen van Deloitte's Technology 2016 Fast 50 heeft onder andere nieuwe kansen gecreëerd voor REstore. "De Fast 50 award winnen is een sterke erkenning voor de onderneming, maar ook voor de energietransitie en de technologie die daarin speelt" (Jan-Willem Rombouts Co-CEO REstore).

Jongere technologiebedrijven die slechts 4 jaar of minder operationeel zijn, kunnen meedoen aan de Rising Star competitie. Deze bedrijven moeten een minimumomzet van € 50.000 hebben in 2016 of de afgelopen twaalf maanden voor inschrijving en worden beoordeeld op basis van groeipotentieel en schaalbaarheid. Op basis van een pitch, waarin zij hun businessplan toelichten, worden 10 bedrijven op 18 oktober geselecteerd om door te gaan naar de Awards Ceremony, waar zij hun pitch brengen voor een externe jury, voorgezeten door Duco Sickinghe. De uiteindelijke Rising Star winnaar wordt opgenomen in het Innovation Booster Programme van Deloitte (link naar Booster programma: www.deloitte.com/be/booster-pr...)

Doorheen de jaren namen onder andere bedrijven als GuardSquare, Smappee, Teamleader, Showpad en Sentiance deel aan de Rising Star award competitie.

De winnende bedrijven worden in de bloemetjes gezet op 14 november 2017 in the Egg in Brussel tijdens de Awards Ceremonie. Deelnemers krijgen in de namiddag tijdens het Business Forum ook de mogelijkheid om te netwerken met top entrepreneurs, mogelijke investeerders en kunnen zich laten inspireren door keynote speeches van topsprekers.

Bedrijven kunnen zich online inschrijven tot en met 15 september. Voor meer informatie kan u terecht op www.fast50.be.

Partners