23 May 2017
Logo Mindgate events

De ethiek van de techniek: naar een inclusieve robotsamenleving

General info

Dinsdag 23 mei 2017
15u40-20u15

Dit event is een samenwerking met
B2A - Business to Academia – een initiatief van Faculty Club
Lannoo Campus

75 euro (ex. BTW): leden Leuven.Inc / Leuven Mindgate / KU Leuven Alumni, met vermelding van het q-nummer
95 euro (ex. BTW): alle anderen
Inbegrepen bij de deelnameprijs: het boek "Robot aan het stuur"

Inschrijven kan tot uiterlijk 15 mei 2017, bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier of via e-mail aan admin@leuvenmindgate.be (met vermelding van uw contact- en facturatiegegevens).

Opgelet! Het deelnemersaantal wordt beperkt.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving. Betalen na ontvangst van factuur. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen door een collega. Annulatie is echter niet mogelijk.

Faculty Club
Groot Begijnhof 14
3000 Leuven
Show directions
Faculty Club
Tervuursevest 70
3000 Leuven
Show directions
More info
Logo Mindgate events

Robots, artificiële intelligentie, het Internet of Things, zelfrijdende wagens: we staan op de rand van het 'tweede machinetijdperk'. Dat levert kansen op, maar ook uitdagingen want technologie is nooit waardenvrij. Met de opkomst van slimme, (semi)autonome technologie wordt de ethische kant van innovaties bovendien belangrijker dan ooit voor bedrijf en samenleving.

Zijn de paniekberichten in de media over de negatieve impact van robotica en digitalisering verantwoord? Of biedt de introductie van robots juist een waaier van opportuniteiten om positief bij te dragen aan een meer inclusieve samenleving?

Jochanan Eynikel geeft een ethische kijk zoals beschreven in zijn boek “Robot aan het stuur”. Zowel de Europese als industriële visie worden gesitueerd door Lieve Van Woensel en Hendrik Van Brussel met daaropvolgend een uitgebreid vraag- en antwoordmoment met het publiek.

De themasessie brengt de grote technologische trends door een menselijke bril en werkt een kader uit waarmee innovators, ondernemers en maatschappelijke spelers kunnen bijdragen aan ethische innovatie.

Programma

15u45: Ontvangst met een drankje
16u30: Verwelkoming door Leuven MindGate en Hugo De Man, Prof. em. KU Leuven
17u00: Jochanan Eynikel, Expert mensgericht ondernemen & toekomstdenken ETION
17u30: Lieve Van Woensel, Europees Parlement
18u00: Hendrik Van Brussel, Prof. em. Ingenieurswetenschappen KU Leuven
18u30: Rondetafelgesprek
19u00: Netwerkreceptie met broodjes
20u15: Einde

Over de sprekers

Hugo De Man, Prof. em. KU Leuven, former Senior Research Fellow van imec en erelid van de Koninklijke Vlaamse Academie van Wetenschappen en Kunsten

Jochanan Eynikel, Expert mensgericht ondernemen & toekomstdenken ETION en auteur van het boek ‘Robot aan het stuur’

Lieve Van Woensel, Hoofd Dienst Wetenschappelijke Toekomstverkenning bij het directoraat-generaal Parlementaire Onderzoeksdiensten van het Europees Parlement

Hendrik Van Brussel, Prof. em., afdeling Productietechnieken, Machinebouw en Automatisering KU Leuven en pionier in robotics research.

Concept and content programme © Leuven.Inc

Partners