30 Mar 2017
Logo Mindgate events

Chatbots & Robots: de nieuwe buzzwords in 2017

General info

Donderdag 30 maart 2017
14u00-17u00

150 euro (excl. BTW): leden Leuven.Inc / Leuven MindGate
180 euro (excl. BTW): alle anderen

Deze prijs omvat deelname en leermateriaal.

Inschrijven kan tot uiterlijk 20 maart 2017 , bij voorkeur via het online inschrijvingsformulier of via e-mail aan admin@leuvenmindgate.be (met vermelding van uw contact- en facturatiegegevens).

Opgelet! Het deelnemersaantal wordt beperkt.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving. Betalen na ontvangst van factuur. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen door een collega. Annulatie is echter niet mogelijk.


innovatie- en incubatiecentrum
Kapeldreef 60
3000 Leuven
Show directions
Logo Mindgate events

Chatbots en robots zijn belangrijke onderzoeksdomeinen binnen de artificiële intelligentie. Chatbots zijn geprogrammeerd om autonoom een geautomatiseerd antwoord te geven op wat gezegd of gevraagd wordt in bijvoorbeeld een app. Het idee is om een naadloze ervaring te creëren voor de gebruiker zodat alle info verkregen wordt door enkel te praten met een ‘bot’ zonder de applicatie te verlaten: gedaan met het doorklikken en swipen.

Artificiële intelligentie klinkt voor sommige mensen nog steeds als echte sciencefiction. Op zich is hier een goede reden voor. We zijn nog ver weg van de robots die op zichzelf denken, echte gevoelens hebben, een geweten hebben… Waar staan we dan wel? Wat betekent artificiële intelligentie in 2017? In welke mate kunnen we menselijke intelligentie simuleren in machines? En heel belangrijk: wat zijn vandaag de business cases?

Chatbots en robots vormen een hele nieuwe generatie van ‘human-computer interaction’. Maar chatbots kunnen meer dan de verkoop of customerservice praatjes slaan. Zo zorgen ze in een B2B context voor een 360 graden blik op projecten, goed voor meer geïnformeerde beslissingen waarbij minder fouten gemaakt worden en tijd wordt bespaard. Of nemen ze administratieve taken op zich zoals het aanpassen van aanvragen, bestellingen of herinneren ze werknemers aan taken en deadlines.

Wij gaan in op de mogelijkheden, de business cases, de technologieën erachter en illustreren dit met uitgebreide demonstraties.

Programma

13u30: Ontvangst van de deelnemers
14u00: Verwelkoming door Leuven MindGate
14u10: Michiel Vandendriessche en Deevid De Meyer van Craftworkz "Van zelflerende machines tot humanoid robots"
16u00: Korte pauze
16u20: Demonstratie: ontmoet Pepper de robot
16u50: Vraag en antwoord
17u00: Afsluiting met een hapje en een drankje

Over de sprekers

Michiel Vandendriessche en Deevid De Meyer bouwen met hun Leuvense startup Craftworkz robot prototypes van zowel software of hardware. Ze werden tot één van de Belgische winnaars gekroond op de International Hackathon van BNP Paribas met een chatbot die banken ondersteunt in hun dialoog met consumenten en zo zelfs de emotie van de tekst analyseert.

Concept and content programme © Leuven.Inc