31 Jan 2018
Logo Mindgate events

Brown Bag Lunch: Cyber Security Awareness

General info

woensdag 31 januari van 12u00 tot 14u00
12:00 Lunch
12:15 Learn: Wouter Winters, COO ZIONSECURITY
13:00 Exchange
14:00 Einde

Leuven MindGate, De Hoorn & Provincie Vlaams-Brabant

Deelname is gratis (inclusief broodje), maar de plaatsen zijn beperkt. Maximum 2 deelnemers per bedrijf. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen door een collega. Bij afwezigheid rekenen wij een no-show fee aan van 25€.

U mag zich steeds kandidaat stellen als spreker indien u in uw bedrijf een interessante aanpak of ervaring heeft met cyber security awareness.

De Hoorn
Sluisstraat 79
3000 Leuven
Show directions
Parking Vaartkom
Engels Plein
3000 Leuven
Show directions
Logo Mindgate events

Hoe ga jij om met hackers? Zijn je medewerkers op de hoogte van hoe om te gaan met hun wachtwoorden? Ooit al gehoord van social engineering of phising? En hoeveel verschillende paswoorden heeft u nu werkelijk?

Deze talk is gericht naar gebruikers/users, u en ik, de gewone mens die in de wereld van wannacry, petya en NSAdumps probeert bij te blijven en in stijgende lijn angstgevoelens krijgt bij wat er allemaal rond hem/haar gebeurt.

Een tipje van de sluier

Social engineering is hacking met als doel gevoelige informatie te bekomen gericht op de mens als zwakste schakel. Phishing is een van de meest voorkomende social engineering methodes en maakt van dezelfde zwakste schakel gebruik door onoplettende gebruikers ertoe aan te zetten informatie door te geven of schadelijke software te downloaden. Zo heeft iedereen gemiddeld 85 verschillende paswoorden te onthouden (privé en professioneel) waardoor bedrijven enerzijds password policies opleggen en prive-gebruikers anderzijds het zichzelf dan weer zo makkelijk mogelijk willen maken.

We willen in geen geval paniek zaaien, eerder gemoedsrust brengen door een aantal verschillende perspectieven te brengen. Met gezond verstand en een minimum aan security awareness komt u namelijk al heel ver.

Kom te weten wat dit nu allemaal juist inhoudt, waarop moet u letten en welke acties kan u best wel/niet nemen. Na de uiteenzetting is er zoals steeds ruimte voor uitwisselen van eigen ervaringen en vragen.

Over de Brown Bag Lunches

Sinds oktober 2016 zijn de Brown Bag Lunches een vast concept: een reeks van inspirerende gratis middagsessies waarbij telkens een bepaald topic centraal staat. Hiermee willen we de creatieve en de technologische bedrijven wat dichter bij elkaar brengen én kennis laten maken met elkaar. Deelname en broodje zijn gratis.

Belangrijk! We halen de mosterd bij elkaar. We schuiven telkens één thema naar voor, waarbij telkens 2 of meer cases vanuit de sector zélf worden voorgesteld. Stof tot discussie!

Graag nodigen we je uit voor de tiende sessie over cyber security awareness & social engineering.