06 · 06 Apr 2020

Black Swan Project helpt ondernemers tijdens coronacrisis

General info

16 maart t/m 6 april

Iedere maandag, woensdag, vrijdag

20.00 uur

Thrive

gratis

Door de maatregelen omtrent het coronavirus verkeren veel ondernemers in zwaar weer. The Black Swan Project is in het leven geroepen om ondernemers te ondersteunen in deze turbulente tijden.

Veel bedrijven hebben de afgelopen dagen hun deuren moeten sluiten. Andere organisaties kampen met weinig beschikbaar personeel of andere onverwachte gevolgen. Een crisis als deze is per definitie onverwacht – een ‘Black Swan’, waar het initiatief naar is vernoemd, is een onvoorspelbare gebeurtenis met verregaande gevolgen voor de economie en de maatschappij. De coronacrisis is een Black Swan waar niemand op anticipeerde.

Black Swan Project is er voor de ondernemer die het lastig vindt om de plotselinge veranderingen het hoofd te bieden, stress ervaart en bezig is met ad hoc problemen op te lossen in plaats van te focussen op de toekomst.

Het zal zelden voorkomen dat een ondernemer geen enkele zorg heeft over de ontstane situatie. De toekomst is momenteel bijzonder onzeker. Het plan om o.a. horecagelegenheden en sportclubs na 5 april weer te openen, staat niet vast.

De coronacrisis gaat ons allemaal aan. We kunnen deze crisis alleen gezamenlijk als groep ondernemers oplossen. Doen we dat niet, komt België mogelijk volledig tot stilstand.

Hoe?

Black Swan Project biedt kosteloos livestreams aan voor ondernemers. Van maandag 16 maart t/m minimaal 6 april bieden zij drie keer per week een live-uitzending aan. Iedere maandag, woensdag en vrijdag kun je om 20.00 uur deelnemen om meer te weten te komen over hoe je als ondernemer kunt handelen in onzekere en onvoorspelbare tijden.

Waar word je mee geholpen?

- Effectief zijn (en blijven) in deze turbulente tijden.

- Focussen op controleerbare factoren en probleemoplossend te werk gaan.

- Krachtig omgaan met zowel interne als externe stress.

- Medewerkers helpen hetzelfde te doen.

Juist nu, in tijden van grote onzekerheid, is effectief leiderschap van ongekend belang. Nu is de tijd om krachtig om te gaan met een onbekende toekomst.