02 Mar 2018
Logo Mindgate events

Alternatieve financieringsvormen

General info

Vrijdag 2 maart van 12u00 tot 14u00

Vragen of gewoon geïntrigeerd, schrijf je dan in voor onze Brown Bag Lunch op vrijdag 2 maart 2018 (12u-14u) via volgende link (uiterste inschrijvingsdatum maandag 26 februari).

Deelname is gratis (inclusief broodje), maar de plaatsen zijn beperkt. Maximum 2 deelnemers per bedrijf. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen door een collega. Bij afwezigheid rekenen wij een no-show fee aan van 25€.
U mag zich steeds kandidaat stellen als spreker indien u in uw bedrijf een interessante aanpak of ervaring heeft met alternatieve financieringsvormen.

Skybox - De Hoorn
Sluisstraat 79
3000 Leuven
Show directions
Logo Mindgate events

Crowdfunding, winwinleningen, aandelen, Business Angels, ... Even de weg kwijt? En hoe pakken de buren dit eigenlijk aan?

VLAIO (Agentschap Innoveren & Ondernemen) heeft verschillende financieringsproducten voor het bedrijfsleven in Vlaanderen. Van KMO-portefeuille, over groeisubsidie tot innovatiesubsidies voor de innovatieve en creatieve bedrijven. Bas Sturm van het Innovatiecentrum geeft een beknopt overzicht. Dit wordt aangevuld door de praktijkervaringen van twee Leuvense organisaties.

Content, de Leuvense kruidenier zonder verpakkingen, koos voor zowel aandelen als crowdfunding. Mét succes! Zij komen hun verhaal delen met alle positieve en negatieve ervaringen. Hoe laten ze klanten, leveranciers en uitbaters samen investeren en beslissen over de toekomst van hun organisatie?

In mei 2017 leerde de Leuvenaar dan weer de winwinleningen kennen dankzij Hal 5. Hoe introduceer je zo'n concept en maak je de doelgroep enthousiast voor zo'n breed partnerschap? En hoe overtuig je hen van het voordeel voor beide partijen?

Programma

12:00 Lunch
12:15 Learn:
Bas Sturm - Innovatiecentrum
Sara Vander Auwera - Content
Michiel Van Balen - Hal 5
13:15 Exchange
14:00 Einde

Sinds oktober 2016 zijn de Brown Bag Lunches een vast concept: een interessante lunch & learn over de middag in de Skybox van de Hoorn voor creatievelingen en techies. Graag nodigen we je uit voor de tiende sessie over alternatieve financieringsvormen.

Concept and content programme © Leuven.Inc