21 · 23 Jun 2019

Abdijfeesten t.v.v. Family Friendly Projects

General info

Op 21, 22 en 23 juni 2019.

Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven samen met Stad Leuven.


Op 21, 22 en 23 juni vindt een nieuwe editie van de Abdijfeesten plaats. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel, dit jaar het ‘Family Friendly’ project, een initiatief van de dienst kindergeneeskunde van het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven.

Wat in 2013 ontstond als een jubileumviering van het 25-jarig bestaan van VZW Trefpunt Vlierbeek, groeide de voorbije jaren uit tot een vaste afspraak op de agenda van veel Vlierbekenaren en omwonenden. Ook dit jaar, op 21, 22 en 23 juni, zetten tal van verenigingen opnieuw hun schouders onder de Abdijfeesten, waarvan de opbrengst integraal geschonken wordt aan een goed doel.

‘Family Friendly’ project De volledige opbrengst zal voor deze editie geschonken worden aan het ‘Family Friendly’ project, een initiatief van de dienst kindergeneeskunde van het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven. ‘Gus de Octopus’, mascotte van het project, staat centraal tijdens de feesten.

De “Family Friendly” werkfilosofie vertaalt zich in een aanpak en omgangsvorm op de werkvloer enerzijds, en in concrete projecten anderzijds. De teams van de dienst kindergeneeskunde, neonatologie en materniteit willen kinderen en ouders nóg meer betrekken en laten participeren in de beslissingsvorming, tijdens de behandeling en de zorg. De kinderartsen tonen respect voor de inzichten van de familie over hun kind, hebben aandacht voor observatie van het kind en verwerken de voorkeuren van de familie in het gezondheidsplan. Beslissingen worden eveneens zoveel mogelijk genomen in de kamer van het kind …Dit zijn slechts enkele uitgangspunten die voortvloeien uit de Family Friendly filosofie. Er liggen in dit kader ook uiteenlopende initiatieven op het schap die hopelijk vorm kunnen krijgen met de financiële duw in de rug dankzij de Abdijfeesten. Diensthoofd kindergeneeskunde dr. Inge Van Wambeke licht toe: “We hopen in de nabije toekomst werk te kunnen maken van voorleesnamiddagen, het aanbieden van dokterskoffertjes voor broers en zusjes, kleuterrondleidingenn reanimatielessen voor en door kinderen … Een ander, grootschalig en financieel zwaarder project is het installeren van webcams op de dienst neonatologie waardoor ouders van een vroeggeboren kindje dat langere tijd op deze dienst verblijft, toch contact kunnen houden via een scherm als ze er niet bij kunnen zijn. Op die manier willen we trachten het verscheurend gemis een beetje te verzachten”, aldus dr. Van Wambeke. Peter en meter van het initiatief, Elodie Ouedraogo en haar echtgenoot Jeroom, kunnen zich helemaal vinden in de denkwijze en werkfilosofie en scharen zich met plezier achter dit project. Ook zij zullen aanwezig zijn op de abdijfeesten, o.m. bij de Vlierbeekrun op zondag.

Op het programma De Abdijfeesten bieden amusement voor jong en oud en worden ondersteund door volgende verenigingen en vrijwilligers: De Vuurvreters Vzw, Chiro en OCLK Vlierbeek, Scouts en Oud –Leiding Vlierbeek, Vrienden van de Rozenkrans, vele vrijwilligers en het personeel van Café “In den Rozenkrans”.

Vrijdag 21 juni:

  • 19.00 uur: start festiviteiten, Vlierbeek zingt en danst voor Gus de Octopus.

Zaterdag 22 juni:

  • 13.30: Grote wandelzoektocht voor jong en oud.
  • 14.00 uur: Circus Salto
  • 18.00 uur: Verschillende groepen tonen hun kunnen op het grote podium: Alibi Ike (18.00 uur), Checkpoint Charlie (19.30 uur) en De Natte Gazette (22.00 uur) zijn zeker van de partij.

Zondag 23 juni:

  • 11.00 uur: Gezellige familiedag van met o.a. eetstanden, uitgebreide kinderanimatie en een sportief treffen met de Vlierbeekrun.
  • 12.00 uur: Op de middag kan iedereen genieten van een aperitiefconcert opgeluisterd door Moody Mae.
  • 14.00 uur: Circus Salto
  • 14.30 uur: Optreden van onze lokale charmezanger Sammy Moore
  • 17.00 uur: Alsluiting van de feesten met een spetterend optreden van Frimout met hun allernieuwste zomerhit “Copacabana”.

Ook de Stad Leuven verleent haar medewerking aan dit gevarieerd feestweekend.

Foto’s van het persmoment op 7 mei kan u via deze link downloaden: https://we.tl/t-Jsqg9XoP36

Organisatie Abdijfeesten: dhr. André Organe, via het nummer 0477/67 65 46 of info@abdijfeestenvlierbeek.be

Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven: Dr. Inge Van Wambeke, via de communicatiedienst op 016 20 92 16 of communicatie@hhleuven.be


Partners